USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині більшість дітей – законно народжені

3 Вересня 2009 16:41
Про те, що на Волині все таки зберігаються сімейні цінності, свідчить те, що більшість дітей народжується у повноцінних сім’ях. Про це інформують «Волинські Новини».
За даними Головного управління статистики у Волинській області, частка дітей народжених в одиноких матерів, або у батьків, шлюб яких не зареєстровано, є однією з найменших в Україні і становить 9%. Для порівняння: питома вага позашлюбних народжень в Херсонській, Миколаївській і Кіровоградській областях сягала майже 30% всіх народжень.
Однак, слід зазначити, що питання збереження сімейних відносин з року в рік стає актуальнішим і в нашій області. Так, якщо в 60-ті роки рівень розлучуваності в середньому за рік становив 0,2 розлучення на 1000 жителів, в 70-ті – 0,8, 90-ті – 1,9, то за останні 2 роки – 2,7. Торік у загальній кількості розлучень найбільша частка припадала на шлюби, що проіснували від 1 до 4 років (26,8%). Поряд з цим, значно збільшилась питома вага розірваних сімей після 20 років спільного життя,  якщо в 1960р. на них припадало 4,3%, 1990р. – 10,8%, то в минулому році – 16,8%.
Щодо шлюбів, що проіснували менше 1 року, то їх частка коливалась за останні роки від 2,2 до 3,8 (в 2008р.). А це вже тенденція! Хоча поодинокі випадки, коли питома вага розірвання щойно створених (до 1 року) сімей перевищувала 3%, були і в 60-х і 80-х роках.
Однією з причин багатьох розлучень є небажання жінок терпіти не зовсім ідеальних чоловіків, а також впевненість у собі і в своїх можливостях самостійно виховувати дітей. До того ж і чоловіки не намагаються долати перші сімейні проблеми, а живуть по найменшому супротиву – не ця, так інша.  А діти? Після розлучень без опіки одного з батьків (частіше з мамою) щороку в середньому залишається біля 2,5 тис. дітей.
На Волині найвірніші чоловіки та жінки проживають на Поліссі. Тому і найміцніші шлюби укладаються саме тут. Найменше розлучень за сім місяців поточного року зафіксовано у Любешівському районі (0,9 розлучення на 1000 жителів), а ось найвищий показник в м.Нововолинську (4,1).
За даними вибіркового обстеження умов домогосподарств, за кількістю сімей з трьома і більше дітьми в загальному числі домогосподарств, Волинь посідає 2-ге місце після Рівненщини. Отож, традиції багатодітності ще зберігаються в нашому краї.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus