USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині браконьєр побив лісівника

30 Червня 2009 18:09
Лісівники не захищені від насильства з боку браконьєрів. Як наслідок, надміру справедливий лісівник через те, що оштрафував нелегальних лісорубів, опинився на лікарняному ліжку. Про це повідомляють «Волинські Новини». 
 
Ще у травні Андрій Папежук впіймав трьох лісокрадів «на гарячому». Усі вони його односельчани, а один навіть родич. Лісівник склав протокол. І суд зобов’язав браконьєрів сплатити майже 12 тисяч гривень штрафу. Та виконувати постанову суду вони не поспішали. А родич надмір справедливого лісівника вирішив ще й помститись.
 
Того дня лісівники, якраз заступали на нічну зміну. Андрій їхав із дому на велосипеді, коли злопам’ятний родич, напав на нього в безлюдному місці.
 
Потерпілий, майстер лісу Берестянського лісництва Андрій Папежук розповів: «З тих пір почали мені погрожувати, що зламають хребта і т. д. Мене догнав один із жителів села Берестяни й почав бити, відчув помутніння, потім стало трохи легше, вирвався. Він кудись телефонував. Я в той час вирвався і втік додому. Приїхавши до хати, мені стало гірше»
 
Андрій отримав сильні удари в голову. Тож його колеги злякалися і відвезли його до обласну лікарню. Зараз він під наглядом лікарів.
 
 «Поступив з ознаками черепно-мозкової травми. І, власне, стан ми його оцінюємо як відносно задовільний середньої важкості. Пацієнт зараз перебуває на стадії дообстеження», – розповів нейрохірург обласної лікарні Валентин Кухарук.
 
Лісівники скаржаться: браконьєри нападають на них не вперше. А засобів захисту немає. Зброю, якою можна було б, принаймні, налякати, заборонили кілька років тому. А якби Андрій Папежук у формі захищався – міг би загриміти на три роки до в’язниці.
 
Лісничий Берестянського лісництва Володимир Драбик розповів: «Ми не захищені в лісі нічим перед лісокрадами, бо немає такого законодавства, яке б дозволяло нас захистити. Ми маємо право тільки затримати і якщо вони захочуть, ми можемо скласти на них протокол. А вони можуть відмовитися і ми не маємо права застосовувати силу до них лісопорушників. - А якщо вони на вас нападають? - То страждаємо тоді ми. - І ви не можете себе захищати? - Ми не можемо себе захистити ніяк»
 
Нападник поки розгулює на волі. Потерпілий не захищений. Правоохоронці ж коментувати справу відмовилися. Начальника мовляв, немає, а слідчого не призначили, бо карної справи ще не порушили, – повідомляє 24.
 
 
Загалом, кажуть лісівники, до суду доходить мало справ про розкрадання зелених багатств. А охороняти їх доводиться дорогою ціною. Щозміни один лісівник без жодних засобів захисту повинен обійти 700 гектарів угідь. А це понад 10 кілометрів. Місячна ж зарплата - тисяча гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ононім Показати IP 1 Липня 2009 11:37
контрабандисти стріляють в стражів закону, браконьєри б'ють лісників... А влада приймає тільки закони про підвищення зборів та акцизів.. Куда ми котимся?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus