USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині бракує дитсадочків

26 Травня 2008 16:43

Як повідомляє 26 травня репортер «Волинських новин», рівень охоплення навчанням у садочках волинських дошкільнят менший половини і становить лише 46%. Про це йшлося під час апаратної наради у голови ОДА Миколи Романюка.
За словами начальника управління освіти і науки ОДА Михайла Поповича, якщо в 1991 році на Волині налічувалося понад півтисячі садочків, то у 2003 році їх лишилося менше, ніж три сотні. Пан Попович запевнив, що відновлено вже понад 100 садочків, зокрема по десятоку і більше в Турійському, Ковельському, Камінь-Каширському та інших районах. Натомість відстають Старовижівський, Рожищенський Шацький та інші райони.
На запитання голови обласної ради Анатолія Грицюка, де найгірше працюють над розв’язанням цієї проблеми, Михайло Попович відповів, що не може оцінити, що якийсь район працює погано. Адже, мовляв, у деяких рйонах зараз відкрили 1-2 дитсадки, а минулоріч – понад 10. Натомість губернатор Микола Романюк зауважив, що не треба відповідати «і вашим, і нашим». Глава ОДА висловив думку, що доцільно перекинути частину коштів із добудови якоїсь школи на зведення дитсадків.
Довідково:
Рівень охоплення волинських малят дошкільною оствітою становить у селах 29,1%, у містах – 62,8%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus