USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині бракує спеціалістів для навчання особливих діток. ФОТО

22 Листопада 2013 15:12
На Волині катастрофічно не вистачає спеціалістів для навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Про складну ситуацію щодо створення умов для доступу людей з обмеженими можливостями до освітянських закладів розповів заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Юліан Таранчук під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури ОДА сьогодні, 22 листопада.

Як розповів посадовець, за станом на 1 листопада 2013 року на Волині зареєстрували 11 928 дітей з особливими навчальними потребами. Протягом серпня цього року навчальними закладами області здійснено оновлення усіх списків.



Зі слів одного з головних освітян області, у 79 класах шкіл регіону організували інклюзивне навчання дітей згідно з індивідуальною формою. 2218 дітей з особливими потребами інтегрували у звичайні навчальні заклади.

Разом з тим, Юліан Таранчук зауважив, що на сьогодні величезною проблемою є відсутність спеціалістів-дефектологів для навчання особливих діток.

Він наголосив, що обов’язково потрібно створити належні умови для освіти та забезпечити фахівцями людей з особливими потребами.

«Ми будемо контролювати написання індивідуальних програм для реабілітації. Також плануємо створити центри денного перебування для інвалідів», - відповів на це заступник голови ОДА Олександр Курилюк.



Також він повідомив, що уже є домовленість щодо розширення реабілітаційного центру у Ковелі.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Факт Показати IP 22 Листопада 2013 20:30
Таранчук розповідає. хаха)))))) Гнати в шию цього розповідателя, тоді й освіти дихати легше стане))) А кого брати спеціалістами Юліане Віталійовичу куму, чи коханку, або ж свата з братом?
х до Факт Показати IP 22 Листопада 2013 21:24
Хай краще розкаже де в нього посади діваються!!!! Спеціалістів йому бракує!!!
Сподобалось Показати IP 22 Листопада 2013 20:37
Гарний коментар від Курилюка. Поки на Волині є такі спеціалісти, як Курилюк, Загрева та й багато інших відданих так як і вони роботі освітян, дітям є на кого покластися
х до Сподобалось Показати IP 22 Листопада 2013 21:27
Що правда то правда 100%!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus