USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині через спеку закрили 12 доріг. Перевізники рахують збитки

22 Липня 2010 15:11
У зв’язку зі спекою, аби вберегти дороги від пошкоджень на 12 ділянках доріг Волині встановили знаки, які забороняють рух вантажівок в денну пору.

Як повідомив старший інспектор сектору УДАІ у Волинській області Олександр Паламарчук обмеження стосується вантажівок, маса яких перевищує 24 тонни та які мають навантаження на вісь більше семи тонн.

Таким автомобілям при температурі більше 28 градусів заборонений рух з 11 ранку до 23 години. За словами Паламарчука для таких вантажівок перед знаком обладнали спеціальні майданчики для парковки. Ігнорування цього обмеження тягне за собою штраф від 255 до 340 гривень.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Юрій Ришкевич коментує, що збитки від спеки важко поки що оцінити. Найбільш проблемні ділянки - Доманово-Ковель-Чернівці, Ковель-Голоби, Устилуг-Луцьк-Рівне. Коштів для ремонту ні з місцевих ні з державного бюджетів поки що не надходило. А 53 мільйони гривень, які поступили з держбюджету в першому півріччі служба освоїла ще на початку червня, залатуючи пошкоджені морозом траси та готуючи дороги до літнього сезону.
Служба автодоріг спільно з «даішниками» контролює проїзд вантажівок завдяки пересувному ваговому комплексу. Цією великою вагою, яка, до речі, одна на область, інспектори зважують автівки і виписують протоколи, якщо допустима маса перевищена.

За літній період за такі правопорушення загалом автодорожники навиписували протоколів на п’ять тисяч гривень.

Директор транспортної компанії «Леонтєв» Сергій Леонтєв каже, що втрачає від вимушених зупинках до 2-3% доходу. Проте, зазначає, що ця сума набагато менша від збитків, завданих перевізнику пошкодженими дорогами.
«Транспортній інспекції варто ретельніше слідкувати за тими водіями, які порушують правила в спеку та їздять на Камазах, Мазах, - автомобілях, що найбільше пошкоджують трасу. Європейські ж автомобілі сконструйовані так, що менше руйнують дороги», - каже перевізник.
Він зазначає, що від розбитих трас має до 7-8% збитку щомісяця. Підприємець дорікає, що сплачуючи великі дорожні податки, позитивного результату в ремонті трас не бачить. А майданчики для парковки водіїв великогабаритних вантажівок і взагалі не обладнані.
«У європейських країнах, де також у спеку рух обмежений, на таких парковках існує водопостачання, палатки, туалети. У нас водії в таку спеку мусять сидіти в машинах, - через це водії втомлені, нервують, збільшується аварійність», - каже Леонтєв.

Довідково:

У Волинській області рух обмежений на наступних ділянках:
1) Траса Доманове - Ковель - Луцьк - межа Рівненської області;
2) М-19 Доманове (на Брест)-Ковель-Чернівці-Тереблече (на Бухарест);
3) Ковель-Ягодин;
4) М-07 Київ-Ковель-Ягодин (на Люблін);
5) Луцьк-межа Рівненської області;
6) Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне;
7) Луцьк-межа Львівської області;
8) М-17 Львів-Радехів-Луцьк;
9) Луцьк-Дольськ;
10) Р-14 Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів-Дольськ;
11) Ковель-межа Львівської області;
12) Р-15 Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ДИБІЛОЇДИ! Показати IP 22 Липня 2010 17:42
Інакше не назвеш-спека вже 20 днів а вони тільки зараз почали чухатись!!!
Fantom Показати IP 23 Липня 2010 11:23
"А 53 мільйони гривень, які поступили з держбюджету в першому півріччі служба освоїла ще на початку червня, залатуючи пошкоджені морозом траси та готуючи дороги до літнього сезону." це ж треба, 53 мільйони на ЛАТАННЯ доріг, козли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus