USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині ДАІ серед ночі ловила п’яного водія – районного чиновника

14 Листопада 2008 17:55
Випадок, що трапився 11 листопада на Волині, наштовхує на думку, що деякі чиновники у своїх діях керуються не законом, а своїми «владним» і «фізичним» можливостями. Адже п’яний водій та порушник громадського порядку, якого все ж зупинили співробітники ДАІ, займає відповідальну посаду в Ківерцівському районі й має  прямий стосунок  до діяльності районної ради, – повідомляють 14 листопада «Волинські Новини».
 
Наряд ДАІ у складі прапорщика міліції Володимира Опейди та старшого сержанта міліції Сергія Ляшука, який контролював  безпеку  руху в нічний час на дорозі сполученням Луцьк – Маневичі, близько 3-ї години вирішив здійснити об’їзд районного центру Ківерці з метою перевірки порядку на місцевих дорогах. На вулиці Сімнадцятого вересня правоохоронці побачили автомобіль ВАЗ, що їхав петляючи. До того ж у машині не горіло одне ближнє світло.
 
За інформацією УДАІ УМВС у Волинській області, даішники жезлом показали водієві, що треба зупинитися. Окрім того, ще й увімкнули проблискові маячки синього і червоного кольорів. Однак чоловік вирішив не виконувати  вимогу наряду ДАІ та натиснув на газ.
 
Хлопці у формі кинулися наздоганяти втікача. За словами сержантів ДАІ, автомобіль розвинув швидкість, що вочевидь перевищувала дозволену в межах населеного пункту, рухався від узбіччя до узбіччя, створюючи реальну загрозу оточуючим. На щастя, останніх у цей час на вулицях міста майже не було, а одиноких свідків цієї гонки біда оминула. Врешті-решт чоловік зупинився у тупику по вулиці Ковпака (добре, що не при допомозі паркану чи прилеглих будівель).
 
Однак на цьому переслідування не завершилося. Вискочивши із салону «Жигулів», горе-водій (доречі, літнього віку) почав кивати п’ятами у прилеглі двори. Такий розвиток подій не ставив під сумнів даішників те, що вони мають справу з нетверезим чоловіком. Хлопці за якусь мить наздогнали «спортсмена-бігуна».
 
Поведінка затриманого, його реакція і словесні вирази підтверджували стан алкогольного сп’яніння. Зловмисник грубо реагував на вимоги працівників ДАІ пройти до своєї автівки та пред’явити документи, порушував спокій мешканців містечка нецензурними висловами, погрожував негайним звільненням співробітників ДАІ із займаних посад.
 
Правопорушника довелось примусового доправити до районного відділку міліції. При цьому на допомогу даішникам ще викликали працівників слідчо-оперативної групи Ківерцівського РВ, яким також дісталася порція висловів, образ та погроз.
 
Найбільш прикрим є те, що небезпечний водій та порушник громадського порядку займає відповідальну посаду в районі і має  прямий стосунок до діяльності районної ради, що в певній мірі і лякає. Можливо, у нього дійсно є важелі довести свою невинність та неправомірність дій міліції. Отож, побачимо, як ми живемо: чи за «понятіям»,  чи по закону, – кажуть правоохоронці.   
 
Довідково:
 
Окрім того, 11 листопада на Волині затримано 23 нетверезих водії. Згідно з оперативною інформацією УДАІ УМВС у Волинській області, два останні подібні випадки зафіксовано учора, 13 листопада. Працівники ДАІ затримали двох жіночок, які керували авто у нетверезому стані: мешканку села Луків Турійщини і жительку села Вишнів Любомльщини.
 
З початку року ця цифра становить 8187. Серед затриманих за це правопорушення водіїв різноманітних транспортних засобів є різні особистості. Трапляються безробітні, які у суді просять не карати їх, бо мають кілька діток і не дуже сприятливий матеріальний стан для оплати штрафу. А є й персони, які вважають, що грошові покарання за керування під градусом прийнятні для них і абсолютно не впливають на їхнє матеріальне становище.
 
А спільна для них риса – те, що всі, хто дозволяє собі керувати автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, здебільшого розраховують, що пронесе або ж вирішить при допомозі кума, брата чи свата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лихий Показати IP 14 Листопада 2008 20:48
Прізвище оприлюдніть.
Анонім Показати IP 15 Листопада 2008 09:37
Я теж про це подумала, пересічного громадянина зразу ж назвали б, атак.. для чого писати?
Анонім Показати IP 15 Листопада 2008 14:51
Назовите, кто эта скотина- люди гибнут на дорогах, похлеще, чем в войны. А эти сволочи остаются безнаказанными- посмотрите, сколько жизней забрал с собою сынок-мажор Сидора главврача областной больницы! Долой власть! Даешь честных трезвых людей в политике!
михаил Показати IP 15 Листопада 2008 16:16
снять с должности и как минимум забрать права.....быдло у власти....ужас
Анонім Показати IP 15 Листопада 2008 18:09
відкупиться [вирізано-політична цензура]
Анонім Показати IP 15 Листопада 2008 22:33
бугага
Суддя Показати IP 16 Листопада 2008 10:16
Треба було бити палками по спині за непокору (поки була можливість).Бо в нас простих людей луплять,а тих хто при справах ніколи пальцем не зачеплять. Як то кажуть: Не ту страну назвали Гондурасом!!!
Анонім Показати IP 18 Листопада 2008 12:12
Чому боїмось називати прізвище СКОТИНИ??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus