USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

На Волині директором школи призначають засудженого. Батьки обурені

30 Вересня 2013 12:38
Виконувачем обов’язки директора загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Великий Обзир Камінь-Каширського району Волинської області призначили Олександра Токарчука, якого суд у грудні 2011 року визнав винним у скоєнні злочинів у сфері службової діяльності.

Інформацію про це у депутатському запиті 30 вересня під час сесії озвучив депутат Волиньради Олександр Пирожик.

Пирожик стверджує: «До мене як депутата Волинської обласної ради звернулися представники громади села Великий Обзир Камінь-Каширського району. У зверненні заявників, зокрема, йдеться про те, що на посаду виконувача обов’язків директора загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Великий Обзир призначено людину з сумнівною репутацією та кримінальним минулим корупційного характеру – Олександра Токарчука. Пан Токарчук – колишній голова Великообзирської сільської ради. Працюючи на цій посаді, він вдавався до підробок документів, зокрема, підробив заяви, протоколи сесій та рішення сільської ради про надання двох земельних ділянок площею по 2 гектари кожна у власність своїй дружині та знайомій».

«Я перевірив цю інформацію і знайшов їй підтвердження, у тому числі офіційні повідомлення прокуратури Волинської області. Так, 16 травня 2012 року Волинської області Андрій Парака порушив кримінальну справу щодо двох депутатів Великообзирської сільської ради та трьох інших місцевих громадян за фактом дачі завідомо неправдивих показань при їх допиті в якості свідків на судовому засіданні у Любешівському районному суді, де на лаві підсудних фігурував Олександр Токарчук. Як свідчать документи, вироком Любешівського районного суду у грудні 2011 року сільського голову визнано винним у скоєнні злочинів у сфері службової діяльності та засуджено до двох років обмеження волі умовно із позбавленням права 1,5 року обіймати посади в органах місцевого самоврядування», – йдеться у запиті.

Варто зазначити, що освіта за фахом у Токарчука – вчитель біології, але в освітній галузі він не працював вже понад 15 років. Також, як стверджують мешканці села Великий Обзир Камінь-Каширського району, Олександр Токарчук є фактичним власником пилорам у селах Великий Обзир, які працюють нелегально та без відповідних дозволів. Деякі з цих нелегальних пилорам зареєстровані на його дружину.

Зі слів Пирожика, строк покарання (2 роки умовно) ще не закінчився, а чоловіка призначають директором школи. «Батьки школярів села справедливо обурені таким призначенням, відкритий лист батьків із цього приводу навіть був опублікований на початку вересня в місцевій районній газеті «Полісся». Як стверджують представники громади, з вини Олександра Токарчука фактично паралізована робота школи. Вони стверджують, що з профкомом досі не погоджена тарифікація тижневого навантаження педагогічним працівникам, тому зарплати за вересень 2013 року станом на 30 вересня вчителі Великообзирської школи не отримали», – йдеться у запиті.

«Прошу розібратися, що це за кадрова політика в освітянській сфері», – сказав Пирожик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Показати IP 30 Вересня 2013 13:30
Пане Пирожик,а чому Ви дивуєтися? У нас президент судимий .Обдарований родичами і невідомо з яких причин звільнений з митниці ексначальник стає радником "губернатора",як любить себе величати пан Клімчук.Так,що це вже система,так би мовити кадровий менеджмент.
Факт до Андрій Показати IP 30 Вересня 2013 13:55
100 %.Ворон ворону око не виклюэ.
Вася Показати IP 30 Вересня 2013 13:49
А що ? Якщо людина має судимість то це вже, не людина.? Чи він зажуджений був за педофілію ? Шановний пане Пирожик. Повірте мені, що Ви не знаєте, що ще Вас чекає.. І такі гасла кидати Вам особисто не личить.... Ви краще опублікуйте свою декларацію про доходи, а також близьких родичів. Чесний Ви наш.А відносно дописувача Андрія, то особисто я був скажімо так в таборі "оранжевих" , які вибачте на слові "просрали всі досягнення" і нинішній Президент не дивлячись на те що він був засуджений, останнім часом мені імпонує, хоча б в силу того , що віддаляється від "старшого брата", при тому не на словах а на ділі......
ще Вася до Вася Показати IP 30 Вересня 2013 16:24
Майже однодумці. Як незаконні пилорами можуть бути зареєстрованими? Життя йде все змінюється. Віктор Федорович послідовний, Ющенко декларував, що бандити будуть сидіти в тюрмах, а Федорович реально посадив.
А ндрій до Вася Показати IP 30 Вересня 2013 16:39
Я також був на Майдані Незалежності майже весь період його функціонування і не відчуваю,що щось втратив від цього.Навпаки,я й сьогодні переповнений повагою до наших людей які доказали,що вони є особистості здатні на вчинок.Вибачте пане Василю,ала мені не імпонують люди які як флюгер міняють свою орієнтацію,ось і Ви свою приналежність до ,як ви виразилися,"оранжевих" залишили в минулому і сьогодні уже співаєте оду від усіх рівновідаленному президенту.Між іншим,слово президент в середині речення пишеться з малої букви.Це ж не Бог.
Вася до А ндрій Показати IP 30 Вересня 2013 17:20
Про флюгер ви ж кимось іншим поговоріть. І стилістику та орфографію використовуйте в своїх опусах. А я висловив свою думку, яка є особисто моєю, і не потребує Вашого одобрення чи осуджування. Зрештою вчитайтесь в мій коментар. А його суть заключається в тому, що зі слів пана Пирожика пів Камінь-Каширського району, деякі з яких з яких до речі працюють на тих самих незаконних пилорамах "грязно ругаются матом" про те, що на посаду директора школи може прийти людина яка колись , десь, була засуджена, за невідомо що. Повірте мені, я знаю як по селах і вісях їздять "ряжені" і підбивають голів на "рєшениє" питань. При цьому називаються такі суми що сільський голова відразу подумає "всьо"внукам хватить". Те що людина має судимисть це не означає, що на ній , як на особистості треба ставити хрест, кожен має право на помилки, а от вже виправлятись чи ні, це справа інша. Ще раз з приводу "оранжевих". Ваш так званий "лідер"в даний час відкриває американські фастфуди в Києві. І оду я не співаю нинішньому ПРЕЗИДЕНТУ, повірте мені, що при всіх його вадах фастфуди він не відкривав би. А те що "прикручує" все під себе, то 99 % робили б таке саме. І не співайте тут собі од, що Ви не такий....Бачив я таких справедливих і ідейних, які за 50 баксів продавали все. Повірте мені я пишу суто про те, що бачив, знаю і був учасником таких подій.Знову ж таки про "оранжевих". А чому Ваша партія таких ідейних, не розраховується за оренду приміщень, Ви особисто як член цієї партії маєте слушну нагоду поповнити бюджет якогось району, і існує ймовірність, що ці кошти підуть на розвиток якоїсь школи.... Знову ж таки про "оранжевих", а ви не в курсі що Ваші місцеві лідери роблять в даний час на місцях. В мене колись в дитинстві виникало питання, про що можуть говорити міціонер і бандюга в неробочий час....? А потім виникло ще одне питання про що Ваші партійні лідери можуть говрити в "Майдані" з не самими успішними бізнесменами Волині... Так що шановний заспокойтесь.Я Україну не продаю, на відміну від Ваших лідерів.....І повірте мені що у випадку загрози державності перший візьму до рук зброю і стану на захист на відміну від таких як Ви..........
Гриша до Вася Показати IP 2 Жовтня 2013 12:26
Да ты братан ни слова о том кто же на место директора посажен будет если заступаешься за человека то скажи за что он сидел, мнения авторитетов с зоны и на месте доведи докажи что чувак правильный

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus