USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині фальсифікують горілку, що відповідає держнормам

14 Липня 2008 18:03
За словами начальника регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів у Волинській області Тетяни Шварц, волинські підприємці, купляючи алкогольні напої «на стороні», без супровідних документів, у випадку виявлення під час перевірки підробок наражають на відповідні штрафні санкції насамперед себе, а не того, хто продав їм ці фальшивки. Про це вона проінформувала під час брифінгу 14 липня, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Пані Шварц розповіла, що в результаті проведених 102-х перевірок виявлено 152 порушення у сфері торгівлі алкоголем. Найбільше зауважень стосувалося відсутності ліцензій на «хмільну» продукцію чи супровідних документів до неї, зберігання фальсифікату тощо.
 
Як стверджує начальник відділення боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів управління податкової міліції ДПА у Волинській області Олег Гирикович, протягом першого півріччя цього року його підлеглі викрили 17 злочинів у сфері незаконного обігу алкогольних напоїв.
 
Волинські податківці також припинили діяльність чотирьох підпільних цехів із виробництва підробленої горілки. Особливо великий «улов» був виявлений недавно у Ковелі. Там місцеві ділки виробляли фальсифікат горілки торгової марки «Поліська», на якому були високоякісні підробки акцизних марок.
 
Силовики вилучили обладнання для масового виробництва підроблених спиртних напоїв, а також близько двох тон етилового спирту, з якого половина була з ковельського цеху.
 
Проте фальсифікатори, як правило, «віддуваються» на суді штрафами від 8,5 до 17 тисяч гривень із відстрочкою вироку. За останні кілька років на Волині після судових розглядів жодна подібна кримінальна справа не закінчувалася для винних позбавленням волі.
 
Як зазначила Тетяна Шварц, у Волинській області зі спиртних напоїв підроблюють винятково дешеву горілку. Так, собівартість рідини у пляшці може становити всього 50 копійок. Експертиза, проведена фахівцями профільного департаменту, дає підстави вважати – попри те, що багато зразків фальсифікату небезпечні для здоров’я, серед підробок трапляється і продукція, яка відповідає необхідним державним нормам.
 
Довідково:

Загалом по Україні підрозділами податкової міліції за «підакцизними» статтями було порушено 1430 справ у 2005-му, 1680 – у 2006-му та 1737 – у 2007 роках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
помста Показати IP 10 Квітня 2016 23:39
бреше гирикович, хабарник вiн, не вiрте потворi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus