USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині горить суха трава. Винних штрафуватимуть

30 Березня 2010 12:35
Із початку року на Волині зафіксовано 30 загорань сухої трави на загальній площі близько 40 гектарів.

Начальник головного управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук на прес-конференції нагадав про те, що за спалювання сухої трави та листя законодавством передбачені штрафи.

«Ми зараз проводимо в області рейди разом з екологами. Варто нагадати, що за спалювання сухої трави і рослинних залишків на посадових осіб накладається штраф у 875-1220 гривень. А на окремих громадян - у сумі 175-350 гривень. Та ці штрафи мають право накладати екологи або працівники санепідемстанції», - зазначив Грушовінчук.

Коли господарі спалюють стерню на полях, суху траву на присадибних ділянках, то виникає загроза поширення вогню. Так, в селі Радехів Любомльського району 25 березня згоріла дерев’яна хата. Господиня палила суху траву, а вогонь перекинувся на будинок.

За словами Грушовінчука, початок весни – особливо небезпечний період.

«Ще близько місяця буде така складна ситуація. Сухостій палять, а зелена трава не виросла. Крім того, чимало людей на свята захочуть поїхати на природу, на пікніки. Ми не можемо заборонити людям смажити шашлики чи варити юшку. Але після себе вогнище необхідно загасити. Інакше у нас може розпочатися сезон лісових пожеж», - зазначив начальник волинського ГУ МНС.

Рятувальники попереджають, що в диму від спалювання сухої трави та листя багато небезпечних для людського організму речовин. У його складі можуть бути пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали, канцерогенні сполуки та діоксини.

Грушовінчук відзначив, що штатних працівників управлінню не вистачає. Та очікувати на збільшення особового складу не доводиться.

Крім того, з початком весняно-польових робіт рятувальники прогнозують, що почастішають виклики піротехніків.

«Земля має властивість виштовхувати на поверхню сторонні предмети. Це стосується і вибухонебезпечних предметів, снарядів з часів війни. Тож не виключено, що скоро піротехніків викликатимуть доволі часто», - зауважив Грушовінчук.

Довідково:

Нинішнього року на Волині зафіксовано 266 пожеж. Цей показник вищий, аніж цифри за аналогічний період 2009-го.

Сума збитків, нанесених вогнем становить близько 1,5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus