USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині громада скинулася і поремонтувала дорогу. ФОТО

7 Жовтня 2013 09:30
У Ківерцях громада самотужки полатала грунтову дорогу на одній із вулиць міста. І зараз не натішаться – гладка поверхня, під час дощів тут майже немає баюр, а депутат міськради звітує про успішно виконану роботу.

Ще у 2011 році депутат міськради Сергій Гетманчук звернувся до жителів вулиці Корольової, з пропозицією зібрати кошти, купити й завезти декілька машин щебеню та замостити найбільш проблемні місця вулиці. Питання було вкрай актуальне й болюче, адже вулиця грунтова, - повідомляє неформатний сайт Ківерець.

Хоч наші люди ще не звикли до такої особистої фінансової участі у покращенні доріг, навіть поблизу власних осель, але баюри та постійне болото вже так їх дістали, що усі погодились здати певну суму. Вирішили так: хто має авто – дає більше, якщо кілька одиниць техніки в господарстві, то ще більше. Від себе депутат пообіцяв безкоштовно надати техніку для навантаження, перевезення й розгорнення, пальне.
Люди скинулись - усі до одного, депутат виконав свої зобов’язання, навіть міська рада долучилась й надала грейдер щоб попередньо розрівняти вулицю і в підсумку – питання з найбільш проблемними ділянками дороги вирішили.
Загалом, люди скидались по 75, 150 гривень «з хати».
Цього ж року Сергій Анатолійович зібрав уже мешканців іншої частини цієї вулиці. Тут проблема ще більша, адже збільшився автомобілепотік: на Сапогів пішли лісовози, і на вулиці просто місиво.
Під час зборів люди вирішили робити дорогу й погодились здавати кошти, водночас прохали про певну допомогу й від міської ради.
І, в підсумку, спільними зусиллями громади й влади частину вулиці Корольової знову зробили.
Звісно, не все так «гладко, як на папері», нюанси виникали, а окремі питання ще й нині у підвішеному стані (не всі мешканці ще скинулись і т. п.), та люди, наразі, їздять-ходять хорошою дорогою(!), і це найголовніше.
А ще - ківерчани стають активними й дієвими громадянами, реальними господарями у своєму місті, а не байдужими спостерігачами!









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Поліщук Показати IP 7 Жовтня 2013 10:08
А акциз з пального "Азіров" з "Сімейкою" успішно дерибанять. То хто в домі господар?
Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2013 23:02
іподатки від продажу палива пішли у карма Азірова

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus