USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

На Волині хочуть створити ціле КП для роботи з грантами

27 Квітня 2011 14:55
На Волині хочуть створити комунальне підприємство, яке професійно займатиметься підготовкою проектних заявок на гранти.

Про це в ході засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій у середу, 27 квітня, розповів начальник обласного управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Андрій Ломага.

Посадовець каже, що нині в області виникла гостра потреба у подібному комунальному підприємстві, яке б фахово виконувало дуже відповідальну роботу – підготовку заявок на участь у грантових проектах.

На його думку, такі функції не можуть виконувати рядові чиновники, оскільки для написання грантів потрібна відповідна підготовка та знання, зокрема й іноземних мов.

Підприємству уже й назву придумали – «Центр менеджменту міжнародних проектів». Проте право створити таку структуру належить виключно депутатам обласної ради.

Якщо чиновники з управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції разом з членами депутатської комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій найближчим часом плідно попрацюють над цим питанням, то вже на наступній сесії Волиньради, 13 травня, депутати розглядатимуть це питання.

Ломага також зазначив, що подібна комунальна установа в області існує. Вона називається «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг». Проте посадовець нарікає – підприємство бездіяльне, тому треба зустрітись з його керівником Іриною Ітані, аби дізнатись чим установа займається і чи взагалі доцільне її існування.

Члени депутатської комісії підтримали Ломагу і домовились провести позачергове засідання, запросивши на нього директорку «Агенції розвитку Єврорегіону «Буг».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучано Показати IP 27 Квітня 2011 15:18
Повна дурниця, оскільки кошти як правило дають громадським організаціям, або органам місцевого самоврядування. органам влади не дають, тим більше - ПІДПРИЄМСТВАМ. Організації отримують для реалізації своїх статутних цілей, а не для тих, хто вміє писати! Це просто прагнення подоїти державні кошти.
Агент Показати IP 28 Квітня 2011 22:33
Программа транскордонного співробітництва існує з 2004р.,а пан ЛОМАГА проснувся в квітні 2011р.!? Виникає запитання- раніше ГОСТРОЇ проблеми не було? І для чого створювати нове підприємство,може варто замінити, РЯДОВИХ чиновників на професіоналів які знають іноземні мови? Все на що спромігся пан ЛОМАГА,то це придумати назву новій установі.Це смішно і сумно. І ще одне, впевненний,що керівником нової установи стане підлеглий пана Ломаги. Висновки робіть самі!
Стрийко Показати IP 29 Квітня 2011 10:27
Централізація грошових потоків - основний мейнстрім сьогоднішної влади (як на центральному, так і на регіональному рівні). Думаю, Клімчуку з компанією не терпиться взяти під контроль і грантівські гроші - бо ж тільки Цар знає, як їх найкраще використати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus