USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині хитрують з поверненням дитсадків дітям? ФОТО

28 Листопада 2013 15:35
Студентів Нововолинського електромеханічного коледжу мають виселити з просторої будівлі на вулиці Гагаріна, 17, де колись був дитсадок №16, - повідомляє «ПроНовік».

І станеться це, якщо вірити офіційним документам, уже наступного літа. Договір оренди міське управління освіти уклало з адміністрацією коледжу лише до 1 вересня 2014 року і продовжувати його НЕ планує. Натомість планує відновити в комунальній будівлі дошкільний заклад, закритий у березні 1997-го.
Приміщення з великою земельною ділянкою розраховане на 320 малят. Отож після виселення студентів, які «прописалися» в колишньому дитсадку з жовтня 2011 року, та після належного ремонту будівлю повернуть законному власнику – нововолинській малечі.
У такий спосіб вдасться істотно розвантажити діючі дошкільні заклади і повністю задовольнити заявки батьків на влаштування дітей у садочки. У цьому письмово запевнили «ПроНовік» міське й обласне управління освіти.

Як повідомив заступник начальника облуправління освіти Юліан Таранчук, за станом на 1 листопада у 9 дошкільних закладах Нововолинська є 2042 вихованці. Це 61% від загальної кількості дітей віком від 1 до 6 років у нашому місті й 84% – від кількості дітей віком від 3 до 6 років.

Водночас заступник начальника облуправління освіти Юліан Таранчук вважає: будівля колишнього дитсадка №9, яку привласнила прокуратура, нововолинським дітям абсолютно НЕ потрібна. Так само як і 30 соток території у центрі міста.
ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОКУРАТУРУ НОВОЛИНСЬКА ЛЮДИ ПРОСЯТЬ ВИСЕЛИТИСЯ З ДИТСАДКА. ТЕКСТ
Мовляв, те приміщення розраховане лише на 75 малят (там були ясла - авт.), і ситуації з переповненими групами воно не рятує. Тож нехай у двоповерховій будівлі ясел і надалі комфортно сидить міська прокуратура – згідно з рішенням Нововолинської міськради, яка віддала державі нашу з вами комунальну власність «у подарунок».
«А куди ж виселить своїх студентів електромеханічний коледж»? – спитав Проновік у директора НЕМК Миколи Ігнатюка.
«А ми не збираємось нікуди виселятись! – непідробно здивувався Микола Іванович. - По-перше, у нас там класи виробничого навчання. У корпусі НЕМК по вулиці Шахтарській загальноосвітні дисципліни викладаємо, а там облаштували технічні кабінети, як же без них?
По-друге, ми вклали в ремонт колишнього дитсадка чималі кошти. По-третє, нас позбавлять ліцензії, якщо заклад не відповідатиме нормативам – зокрема, за кількістю квадратних метрів на одного студента. Без цього приміщення ми в норматив не вкладемось! І місто втратить коледж, як втратило колись медичне училище…

Зі слів Миколи Ігнатюка, міський голова Віктор Сапожніков не збирається повертати садок малятам.
«Віктор Борисович запевнив мене, що приміщення по вулиці Гагаріна, 17 залишиться за коледжем. Дитсадок там не відкриватимуть. Ми з мером обговорювали це у вересні, - пояснив директор НЕМК.

Цікаво виходить. Начальники обласного й міського управлінь освіти рапортують у галузеве міністерство, що успішно виконують план повернення освіті дошкільних установ, які використовуються не за призначенням. А виявляється, ніхто нікуди з тієї будівлі не йде, і відкривати садок міський голова не збирається

Начальник міського управління освіти Микола Остапюк теж неабияк здивувався, дізнавшись від журналістів, що коледж "оселився" в дитсадку надовго.

Водночас коледж здав частину свого головного корпусу в оренду Приватбанку. І таке сусідство адміністрація НЕМК вважає прийнятним і вигідним. А керує нововолинською філією Приватбанку незмінний голова бюджетної комісії міськради, депутат кількох скликань Степан Довгонюк. Працювала свого часу у Приватбанку й дружина міського голови.

Чи перевести малят із переповнених груп – у просторий дитсадок, згідно з планом управління освіти? А чи подарувати прокуратурі один дошкільний заклад, автошколі – другий, суду – третій, податковій – четвертий, центру зайнятості – п’ятий…
Шостий із закритих дитсадків передали в обласну комунальну власність – під допоміжну школу. Сьомий пристосували під будинок престарілих у селищі Жовтневому – теж треба! Восьмий – під міжшкільний навчально-виробничий комбінат. Ну, а дев’ятий і десятий тихо відійшли технікуму.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus