USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині контрабандисти перевозили наркотики сильніші й дорожчі за «Екстезі»

2 Жовтня 2010 11:02
У пункті пропуску «Ягодин», що на Волині, двоє осіб намагалися переправити в Україну наркотики на суму майже 800 тисяч гривень.
Їх затримали працівниками відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області спільно зі співробітниками УСБУ у ході спеціальної операції щодо перекриття міжнародного каналу надходження психотропних речовин у особливо великих розмірах, повідомили у ВЗГ УМВС України в області.
Затримання злочинного угруповання проводилось у два етапи. Про це розповів начальник ВБЗПТЛ УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Шпига.
Спочатку було затримано організатора угруповання 38-річного литовця Едмундаса О., який у своєму «Фольксвагені» намагався переправити через кордон упаковку таблеток у кількості шість штук з написом «трамадол», і так званого «кур’єра», спільника згаданої особи 37-річного громадянина Литви Робертаса М.
В останнього під час огляду транспортного засобу «Ауді» виявлено заборонену в обігу психотропну речовину «метамфетамін» вагою понад два кілограми. Наркотичну речовину зловмисник замаскував у піддоні двигуна автівки.
Крім того, констатували експерти, вилучені пакунки з наркотиками були оброблені невідомою речовиною з різким запахом, аби службові собаки при огляді автомобіля на кордоні не змогли вчути заборонений «товар».
У ході другого етапу спецоперації правоохоронці затримали 40-річного жителя міста Дубно Валерія Г., який будучи членом злочинної групи литовців, зберігав у помешканні з метою подальшого збуту особливо небезпечну психотропну речовину 2С-В, що в народі зветься «Сібірь» у кількості 4920 пігулок.
Працівники міліції відносять цю кількість до особливо великих розмірів. До того ж вилучені таблетки мають дуже сильну наркотичну дію.
Петро Шпига розповідає, що порівняно з таким більш поширеним прекурсором як «Екстезі», вилучені контрабандні речовини у декілька разів сильніші, а значить і дорожчі при подальшому збуті.
Крім того, цей громадян раніше був засуджений за аналогічний злочин до п’яти років позбавлення волі та відбував покарання у Росії.
Наразі усіх контрабандистів затримано. Порушено кримінальну справу за статтями 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
Правоохоронці встановили, що це угруповання уже не вперше займається такою діяльністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
miscman Показати IP 2 Жовтня 2010 14:34
ВН, зауваження не до вас, а до Юлії Сіліч із ВЗГ УМВС: "екстазі" (а, а, а!) - не прекурсор, а готовий до споживання засіб: той самй метамфетамін у вигляді таблеток.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus