USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині матір трьох дітей витягла з води підлітка. ВІДЕО

4 Липня 2013 10:18
Мешканка Волинської області врятувала від смерті 14-річного підлітка.

Батьки були на роботі, а йти на озеро йому не дозволили. Недотримання заборони закінчилося б трагедією, якби не пильна відпочивальниця, - йдеться у сюжеті НТН.

Історія, що мало не обернулася на трагедію, трапилася у Нововолинську. На березі місцевої водойми від ранку бавилося троє хлопчаків. Коли сонце піднялося вище, вирішили купатися. Спочатку плескалися біля містка, потім - влаштували змагання на швидкість. А що вправно гребуть не всі, дітвору не турбувало.
Адам, свідок:
- Він плавати не вмів майже.
- А чому поплив?
- Не знаю, може хлопці сказали йому попливти?
- Він послухав і поплив?
- Ну, так.
- І далеко від берега заплив?
- Трохи заплив. Ось тут був. Відчув, що дна нема і зразу почав кричати: Допоможіть! Рятуйте!
Хлопці пригадують: до берега було метрів 50, і 14-річний Ельдар почав іти на дно. Малого, що борсався у воді, побачила відпочивальниця.
Орися Сай, рятівниця:
- Я спочатку подумала, що вони просто граються. Але потім зрозуміла, що потрібна допомога - дитина тоне. Ну, я зразу автоматично побігла до них, схопила надувну подушку і попливла. Коли підпливала, хлопчик був в шоковому стані. Я йому дала подушку і допомогла йому добратися до берега.

Надзвичайників вправність панянки лише дивує. На такій відстані від берега, кажуть, на дно наляканий потопальник може потягти навіть стокілограмового чоловіка. Тому дуже важливо, що рятівниця прихопила з собою засіб.
Руслан Безека, керівник пожежно-рятувальної частини №5 Нововолинська:
- Надзвичайно смілива людина. Надзвичайно сильна жінка. Видно по ній. На пляжі, як було уточнено, перебувала достатня кількість людей, але саме вона проявила в ту секунду відважність - кинулася у воду і надала допомогу цій людині.
Комунальні ж рятувальники, чий обов'язок - обслуговувати пляж і реагувати в разі найменшої небезпеки, лиха навіть не помітили.
Орися Сай, рятівниця:
- Рятувальники були на іншому кінці озера. Через пару хвилин вони підпливли. Я підійшла до них, спиталася, чи вони рятувальники. Вони - в штики. Ми, мовляв, були зайняті: нам сказали очерет косити. Що ми могли зробити, ми б все одно не встигли допливти.

Орися - матір трьох дітей. За освітою ветеринар. Практики рятувати того, хто тоне, до сьогодні не мала. Хлопчик, коли дістався берега, чкурнув додому. Жінку ж за мужній вчинок нагородили грамотою та цінним подарунком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus