USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині обстежили на радіацію базальтовий стовп

2 Січня 2017 12:47
Педагоги з села Костюхнівка, що на Волині звернулися до Рівненської АЕС з проханням про допомогу. В атомників, які мають лабораторію радіаційного контролю, попросили обстежити базальтовий стовп, що знаходиться біля молодіжного центру села та неподалік школи, на радіацію, пише «Північ-інфо».

Дозиметристи РАЕС виїхала із необхідним обладнанням на Волинь на прохання директора Костюхнівської сільської школи.

«За результатами радіаційного контролю активності природніх радіонуклідів базальтовий стовп відноситься до 1 класу матеріалів та може використовуватись без обмежень. Присутність у зразку радіонуклідів цезій-137 чорнобильського походження обумовлена довготривалим розташуванням стовпа у болотистій місцевості. В зв’язку з тим, що питома активність радіоцезію не перевищує рівень звільнення від регулюючого контролю, базальт не відноситься до категорії «радіоактивні матеріали» та може використовуватись без обмежень», інформують у прес-службі Рівненської АЕС.

Тепер діти можуть безпечно гуляти поблизу пам’ятки. Фахівці лабораторії РАЕС вже мали аналогічні виїзди раніше. У вересні минулого року вони працювали в умовах реального забруднення територій – в зоні відчуження ЧАЕС.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
45 Показати IP 3 Січня 2017 12:59
Ну саме значення могли б і озвучити. Але базальт взагалі має низьку радіоактивність. А от граніт -підвищену. У Луцьку біля червоного граніту (памятник Св.Миколаю, карат і т.п.) буває фон 25-35мкР/год, коли середній -10-12. біля базальту - 9-13.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus