USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині на 148 гектарах росте енергетична лоза

30 Серпня 2011 09:28
На Волині у рамках реалізації програми з енергозбереження передбачається створення плантацій енергетичної лози: нині лоза вже вирощується у Горохівському районі на 90 гектарах, у Старовижівському – на 55 гектарах та Володимир-Волинському – на площі 3,5 гектара.
Про це стало відомо 29 серпня під час прес-конференції на тему «Створення промислових плантацій енергетичної лози на Волині», повідомили у прес-службі ОДА.
За словами начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Юрія Горбенка, в області в найближчій перспективі можливе створення таких плантацій на площі 3,6 тисячі гектарів, а в перспективі – до 30 тисяч гектарів.
Співвласник компанії-інвестора «SALIX energi» Костянтин Богатов, яке вирощує в Горохівському районі на 130 гектарах облогуючої землі кущовидну енергетичну лозу, поінформував, що Волинську область вибрали не випадково. Каже, тут сприятливий клімат та відчувається підтримка влади.
Наступним кроком для висадки деревини стане Іваничівський район.
Як зазначив Горбенко, що волинська влада готова до співпраці на умовах прозорості та відкритості, оскільки реалізація проекту дасть Волині додаткові надходження до бюджету та створить нові робочі місця.
Він також підкреслив, що проект втілюється в рамках державно-приватного партнерства. Крім того, Волинь є однієї із перших областей в Україні із залучення інвестицій в цю сферу.
Свою думку висловили й місцеві фахівці. Вони рекомендували інвесторам при висадці енергетичної лози застосовувати такі технології, щоб не загрожували волинській природі.
Місцеві фахівці рекомендували інвесторам при висадці енергетичної лози застосовувати такі технології, які б не загрожували волинській природі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus