USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині національний екзит-пол зіткнувся з труднощами

7 Лютого 2010 20:05
Представникам Національного екзит-полу в другому турі президентських виборів стало складніше працювати у порівнянні з першим туром.
 
Прпо це заявила представник КМІС Тетяна Пясковська – пише Кореспондент.net.
 
Як повідомила Пясковська, деякі інтерв'юери Національного екзит-полу не могли дістатися до виборчих дільниць через погодні умови.
 
Такі випадки мали місце в Одеській, Волинській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій областях.
 
За словами Пясковської, роботі деяких інтерв'юерів перешкоджали члени виборчих комісій, а також співробітники СБУ. Однак після 12:00, за словами Пясковської, проблем у роботі інтерв'юерів стало менше.
 
"Політична атмосфера навколо цього екзит-полу стає більш жорсткою, ніж було в першому турі. Це в свою чергу говорить про те, що демократія в Україні проходить черговий іспит", - сказав представник Аналітичного центру Юрія Левади Олексій Левінсон.
 
Крім того, Левінсон взазначив, що інтерв'юери зіткнулися з актами агресії на виборчих дільницях.
 
Директор інтернет-агентства Social media Ярослав Ажнюк нагадав, що під час першого туру президентських виборів сайт Національного екзит-полу був зламаний хакерами. А також повідомив, що в другому турі сайт буде набагато складніше зламати, оскільки його "розвели по різних серверах".
 
Крім того, директор фонду Демократичні ініціативи Ілько Кучерів зазначив, що малоймовірна ситуація, коли різні екзит-поли оголосять різних переможців своїх опитувань. Він також повідомив, що в другому турі президентських перегонів фінансування Національного екзит-полу збільшилася.
 
У свою чергу Пясковська зазначила, що похибка екзит-полу складе не більше 2,5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus