USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині обмолотили чверть усіх ранніх зернових

28 Липня 2009 14:00
На території Волинської області зібрано раннього збіжжя із 60 тисяч гектарів площ. Про це 28 липня у коментарі «Волинським Новинам» розповів начальник головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Анатолій Аршулік.
 
Зокрема, пшениці зібрано у розмірі приблизно 40%, обмолот жита тільки розпочався, а тому його зібрали лишень до 10%. Ріпак практично весь обмолочений. Врожайність цього року становить 93% і цей показник, за словами головного аграрія області, вищий, ніж минулоріч.
 
Перші партії збіжжя уже перевірила хлібна інспекція. Серед 5 тисяч 390 тонн зернових, які були подані на аналіз, виявилося 20% пшениці ІІ класу, 86% – ІІІ класу. Такі цифри є втішними, адже у минулому році, «хліб» був переважного IV-V класів. Проте, на думку пана Аршуліка, ці хороші показники наявні у тій пшениці, яка була зібрана до дощів.
 
Наразі зібрано майже 200 тисяч тонн ранніх зернових із полів Волині. За тиждень при наявності стійкої бездощової погоди основний масив «хліба» буде зібраний. Проте начальника  головного управління АПК Волинської ОДА Анатолія Аршуліка турбує і вологість зерна вранці у 22%, бо його потрібно потім досушувати на складі, що вимагає певних затрат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus