USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині одним махом відкрили 30 кримінальних справ по наркотиках

25 Листопада 2008 18:47
З 23 жовтня по 23 листопада на території Волинської області проводилася чергова оперативно-профілактична операція «Батискаф» із виявлення наркотичних, психотропних речовин, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів. Про це 25 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт УМВС України у Волинській області, загалом в області є 409 об’єктів державної та приватної форми власності, які займаються роздрібною реалізацією лікарських засобів. За час відпрацювання працівники ВБНОН УМВС в області здійснили перевірку 330 таких об’єктів.
До переліку установ, що мають ліцензію на діяльність пов’язану з обігом наркотиків, належать 128 закладів аптечної мережі, 105 навчальних установ, 31 промислове підприємство, що використовує прекурсори, 19 лікувальних, 8 санітарно-епідемічних, 16 науково-дослідних організацій та 10 установ ветеринарної медицини.
Внаслідок перевірок об’єктів господарювання було виявлено 85 фактів недотримання ліцензійних умов обігу підконтрольних речовин. Зокрема в аптеках зафіксовано 23 факти порушення правил продажу препаратів: відсутність належного рецепту для їх законної реалізації та збут заборонених речовин.
Також найбільше невідповідностей щодо ліцензії задокументовано у навчальних закладах – 25 випадків, і на промислових підприємствах, що використовують фармацевтичні засоби – 27 фактів. Не обійшлося без порушень і в контрольно-аналітичних лабораторіях, в одній із лікувальних установ області, на виробництвах хімічної промисловості.
Ще одним не менш важливим напрямком роботи стало виявлення фактів незаконного обігу лікарських засобів. За час проведення операції «Батискаф» на території області всього зафіксовано 26 подібних випадків, із яких основна частина (17 фактів) – це незаконний обіг препаратів, які містять прекурсори, ефедрин та його похідні. Цікаво, що таблетки незаконно реалізовувалися не лише в аптеках, а й потрапляли до наркозалежних, так би мовити, з рук простих громадян.
Протягом місяця всього порушено 30 кримінальних справ, які стосуються незаконного обігу наркотиків в області. А за час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання виявлено та вилучено з незаконного обігу близько 13,5 тонни прекурсорів та 13,5 дози лікарських засобів, що містять наркотичні речовини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
месник Показати IP 26 Листопада 2008 13:50
Ура. Завтра всі до міськвідділу за трамодолом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus