USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині оштрафували магазин за відсутність етикетки «Без ГМО»

5 Листопада 2013 18:48
Адміністративно-господарську санкцію застосували до крамниці в Маневичах на Волині, де на упаковці кави «Чібо» не було інформації про наявність у продукті генетично модифікованих організмів.
Про це повідомив власкор IA ZIK.
Згідно з інформацією начальника інспекцією з питань захисту прав споживачів у Волинській області Івана Смоленга, його підлеглі провели перевірку у маневицькій крамниці. Під час перевірки встановлено, що споживачам не надається необхідна, доступна, достовірна та своєчасна інформації для споживачів на етикетці у доступній наочній формі про наявність у складі кави натуральної смаженої меленої «Чібо» генетично модифікованих організмів.
Також із порушенням оформлені цінники. «Так, споживачам пропонувались цигарки без необхідної та своєчасної інформації на цінниках про їх вид та тип», – зазначає Смоленг.
Приписом господарюючого суб’єкта зобов’язано усунути зазначені недоліки та припинити реалізацію харчової продукції, що не відповідає вимогам нормативної документації. Припис інспекції виконаний.
За виявлені порушення винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності. До господарюючого суб’єкта застосовано адміністративно-господарську санкцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Семен Показати IP 5 Листопада 2013 19:23
Вот универсальная штучка для штрафов. Я в магазине на упаковке CD дисков видел - БЕЗ ГМО!
читайте закони Показати IP 6 Листопада 2013 11:46
В Україні є закон, який зобов"язує інформувати споживача про наявність ГМО, якщо продукт їх містить. Але такого закону, який зобов"язував вказувати відсутність ГМО НЕМА!!! Всі ці наклейки - це всього-навсього маркетинговий хід. Хлопці з інспекції або не вміють читати законів, або просто займаються показухою і просто виконують план.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus