USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині позови дітей війни розглядатимуть у судах на місцях. ВІДЕО

2 Лютого 2009 10:01
Відтепер дітям війни, аби подати позов на Пенсійний фонд щодо компенсації не виплаченої їм щомісячної допомоги, не потрібно йти до Адміністративного суду. Про це 2 лютого повідомляють «Волинські Новини».
 
Згідно із Законом України від 25 грудня 2008 року, Адміністративний суд відтепер не займатиметься справами, які стосуються виплати пенсій, соціальної допомоги, пільг. Такі позови прийматимуть міські та районні суди.
 
З 25 листопада у Луцьку почав діяти Волинський окружний адміністративний суд. Його основне завдання – розгляд позовів громадян та юридичних осіб на органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, які порушують законодавство або не виконують своїх повноважень.
 
За словами голови Волинського окружного адміністративного суду Марії Александрової, нині в судовій інстанції, якою вона керує, перебуває 16 із половиною тисяч справ. Із них майже 3 тисячі – це позови дітей війни на управління Пенсійного фонду та інші органи виконавчої влади щодо компенсації невиплаченої щомісячної соціальної допомоги. Оскільки Адміністративний суд є лише в обласному центрі, то це створювало незручності, особливо для людей, які мешкають у районах. До того ж судді не справлялися з такою кількістю справ. Тому вирішено було передати ці заяви в суди на місця.
 
На сьогодні уже є рішення по трьох сотнях заявах дітей війни. Справи, які надійшли до Адміністративного суду до 14 січня, будуть ним же розглянуті, решта позовів, які надійшли пізніше, передаються до міських і районних судів, на які відтепер суттєво збільшилося навантаження.
 
Старший секретар Луцького міськрайонного суду Ніна Фень каже: якщо раніше до них у день надходило 60-80 заяв по цивільних справах, то тепер стало у двічі більше. На одного суддю Луцького міськрайонного суду в середньому за день припадає 12 справ. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus