USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині розкопали давнє кладовище. ФОТО

30 Травня 2011 11:29
На території Шацького житлово-комунального господарства, що на Волині, археологи розкопали досі не відоме науці кладовище, що існувало, можливо, ще від часів Київської Русі.
У розкопі розмірами 3 на 4 метри виявлено 16 цілих та зруйнованих поховань. Про це повідомили у прес-центрі ДП «Волинські старожитності».
«В культурному шарі і в заповненнях деяких поховань виявлена кераміка Х-ХІІІ століть, – розповів науковий співробітник ДП «Волинські старожитності» Андрій Бардецький. – Більшість могил перекривали одна одну, руйнуючи попередню, тому в розкопі знайдено велику кількість людських кісток, окремо залягаючі, пошкоджені черепи».
Крім того, шацька експедиція ДП «Волинські старожитності» дослідила три кургани на могильнику біля села Острів'я Шацького району та один курган на могильнику в біля села Згорани Любомльського району.
Усі кургани виявилися без могил. Такі поховання, кажуть археологи, відомі як кенотафи, тобто псевдомогили, споруджені на честь загиблих на чужині.
Бардецький зазначив, що шацька експедиція продовжуватиме свою роботу протягом всього сезону, тому сподівається на нові відкриття.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Anti-Mafia Показати IP 30 Травня 2011 15:48
Цікаво, а чому бізнес-археологи не досліди рештки монастирського кладовища викинутого УПЦ КП, з під Луцького Собору? Адже там були не тільки монахи, а й рештки жертв НКВС? Мабуть попи щедрими на обіцянки виявились... http://volyntimes.com.ua/news/260
Олексій Златогорський до Anti-Mafia Показати IP 31 Травня 2011 07:42
Бізнес-археологів як Ви кажете туди ніхто не кликав. Особисто я лише день попрацював в котловані. На наступний мене примусили написати заяву на звільнення - за невідповідність займаній посаді... Зараз той же владика готує нищення городища у Жидичині, де також багато поховань І світової. Його підтримують депутати облради. І ці тушки й надалі будуть допогати нищити і будувати на кістках попівські хороми. Дякую за посилання - я друзям ("бізнес-археологам") теж розіслав
Луно Показати IP 30 Травня 2011 22:10
Ну все таки зря Клімчук називав їх гробокопатєлі.
Олексій Златогорський Показати IP 31 Травня 2011 07:51
До речі у статті не написано - чому досліджували на території Шацького ЖКГ. Там Шацькі "дипутати" хочуть розмістити новий житловий квартал. Спробуємо зупинити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus