USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині розташовані 25 хімічно-небезпечних об’єктів

14 Вересня 2009 16:07
До основних чинників хімічної небезпеки в області відносяться підприємства, які мають холодильні установки, водоканали, очисні споруди, що використовують хлор або аміак; залізничні станції, де концентрується продукція хімічного виробництва; склади зберігання аміаку, хлору. Про це 14 вересня повідомляють «Волинські Новини».
 
Наразі на території області розташовано 25 хімічно-небезпечних об’єктів, у тому числі об’єкти підвищеної небезпеки – ВАТ «Ковельмолоко», ТзОВ «Калина», Дубнівський водозабір підприємства «Луцькводоканал», СГПП «Злата», перелік яких затверджений протоколом №16 від 26 грудня 2008  засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС.
 
На території Волинської області діють 5 підприємств (ВАТ «ЛПЗ» у складі корпорації SKF, ВАТ Ковельсільмаш», ВАТ «Електротермометрія», ВАТ «Ковельмолоко», ДП МО України ЛРЗ «Мотор»), де в технологічних процесах застосовуються небезпечні хімічні речовини (НХР). На використання НХР отримані  дозволи у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 20 червня 1995 № 440.
 
При  проведенні перевірок у поточному році вищевказаних об’єктів, порушень нормативів екологічної  безпеки  не встановлено. Також до переліку хімічно-небезпечних об’єктів на території області внесені склади для централізованого зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР) в одинадцяти районах області.
 
За матеріалами проведеної інвентаризації непридатних ХЗЗР, станом на 10 січня 2009 року на території області зберігалося  359,220 тонн непридатних ХЗЗР в 11 складах для централізованого зберігання.
 
19 березня спеціалісти Державної екологічної  інспекції  в області виявили випадок захоронення невідомих хімічних речовин на території складу  колишнього ВАТ «Рожищерайагрохім». 20 березня створили комісію із залученням представників екологічної інспекції та санітарно-епідеміологічної служби  в області, співробітників Головного управління МНС України в області та представників органів прокуратури  та управління Служби безпеки України в області, у результаті роботи якої був підтверджений факт захоронення  контейнера  з невідомими хімічними речовинами.
 
За фактом порушення вимог природоохоронного законодавства, ввели припис заступнику голови Рожищенської РДА, щодо вжиття заходів  щодо викопуванню  невідомих хімічних речовин та  перезатаренню їх в герметичну тару і призначили провести додаткову інвентаризацію непридатних ХЗЗР в місцях централізованого зберігання.
Цьогоріч вивезли 11,240 тонни непридатних ХЗЗР, які зберігалися на складі колишнього ВАТ «Рожищерайагрохім».  Проте фактична кількість непридатних ХЗЗР, яка зберігалася на цьому складі, не  відповідала матеріалам проведеної  інвентаризації непридатних ХЗЗР станом на 10 січня 2009 року.  Відтак, за результатати проведеної інвентаризації 29 липня 2009, на території складів колишнього ВАТ «Рожищерайагрохім» виявили додатково 12,216 тонни  непридатних ХЗЗР.
 
Також, згідно з актом проведеної перевірки від 28 травня 2009 року встановили, що фактична кількість непридатних ХЗЗР, яка зберігалася на складі колишнього ВАТ «Ковельська родючість», не  відповідала матеріалам проведеної  інвентаризації непридатних ХЗЗР станом на 10 січня 2009 року. Залишки непридатних ХЗЗР, які зберігалися на складі після проведення операцій з їхнього вивезення на підприємство «Елга» (Сумька область), становили 3,060 тонни.
 
Як інформує прес-служба Держекоінспекції, Наразі здійснюється промислова експлуатація Локачинського газового промислу  (село Марковичі Локачинського району) газопромислового управління «Львівгазвидобування» НАК «Нафтогаз України».
 
Довідково:
Внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС у 2002 році, на території області розташовувалося 166 населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення постановами і розпорядженнями Кабміну України, з них – 2 розташовані у зоні обов’язкового відселення, 163 – у зоні гарантованого добровільного відселення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus