USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

На Волині зводять інноваційний реабілітаційний центр для військових

10 Травня 2024 09:50
На Волині триває будівництво інноваційного реабілітаційного центру мережі RECOVERY для військових.

Про це інформує Волинська ОВА.

У жовтні минулого року Волинська ОВА підписала меморандум про співпрацю з національною мережею RECOVERY, яку заснували Віктор та Олени Пінчуки задля підтримки Сил безпеки й оборони України. Результатом цього, власне, й стала реконструкція та будівництво центру, який вкрай необхідний області.

Наразі вже видно масштабність проєкту. Інноваційний центр площею близько 2000 метрів квадратних включатиме два великих крила на одному поверсі, в одному з яких розташовуватиметься відділення реабілітації, в іншому – палати для пацієнтів. Окрім цього, є велика їдальня та необхідні для персоналу кабінети.

«Команда центру надаватиме якісні й безоплатні послуги медичної реабілітації військовим, які отримали поранення внаслідок агресії рф в Україні. Новий центр мережі RECOVERY дозволятиме одночасно розмістити 50 пацієнтів. Увесь простір ми облаштовуємо за світовими стандартами інклюзивності й технологічності. А комплекс ультрасучасних тренажерів й апаратів для реабілітації тут покриватиме увесь спектр можливих функціональних порушень, зокрема, отриманих унаслідок мінно-вибухових травм», – пояснила керівниця проєкту RECOVERY та членкиня правління «Фонду Віктора Пінчука» Світлана Гриценко.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух, умовами Меморандуму було передбачено використання центру лише для поранених та наявність мультидисциплінарної підготовленої команди фахівців, яка наразі проходить навчання.

Перелік фахівців, які обов’язково мають бути у складі реабілітаційного центру, визначається Національною службою здоров’я України. Адже саме НСЗУ оплачуватиме послуги, які тут надаватимуть.

RECOVERY – національна мережа реабілітаційних центрів для поранених військових. На сьогодні 12 реабілітаційних центрів RECOVERY надають безоплатні послуги в Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Черкасах, Полтаві, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і на Дніпропетровщині (три заклади). Загалом у центрах національної мережі вже отримали реабілітаційну допомогу понад 9000 пацієнтів.

У планах засновників проєкту RECOVERY – розширити мережу щонайменше до 18 інноваційних реабілітаційних центрів, де щороку можуть відновлюватися близько 25 тисяч військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus