USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині щомісяця розглядатимуть результати заходів з енергозбереження

29 Січня 2009 12:48
Сьогодні, 29 січня, відбулася нарада з розгляду питання організації проведення контролю територіальним управлінням Державної інспекції з енергозбереження в області щодо ефективності та енергозбереження в господарському комплексі, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами директора територіального управління Державної інспекції з енергозбереження в області Миколи Дорожчука, основна діяльність установи, яку він очолює – інспекційна діяльність.
«Минулого року управління здійснило 52 перевірки, з них 35 – комплексних, організацій, підприємств та установ області щодо енергозбереження. У результаті – оформлено 33 протоколи про адмінпорушення, які спричинило відсутність теплоізоляції», – розповів пан Дорожчук.
Окрім того, установа провела 502 експертизи з енергозбереження. Однак, за словами Миколи Дорожчука, проблема проведення експертиз полягає у тому, що законодавство дозволяє її проводити за умови, що підприємство чи організація використовує 1000 і більше тонн умовного палива.
«На Волині таких підприємств майже немає, тому і перевірити, тих, хто підпадає під планку не вдається», – зазначив пан Дорожчук.
Проблемною посадовець назвав ситуацію у ВАТ «Ковельмолоко». Як він розповів, у підприємстві, після реконструкції, ліквідували резервне паливне господарство.
Підсумовуючи результати наради, заступник голови Волинської ОДА Василь Дмитрук зазначив, що результати роботи інспекції цьогоріч розглядатимуться щомісяця.
У свою чергу начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Микола Кучеренко нагадав, що минулого року на заходи з енергозбереження використали 188 мільйонів гривень. Результати ефективності не високі, однак, споживання газу зменшилося.    
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus