USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині сільським головою ніхто не хоче бути?

29 Квітня 2009 16:17
Якщо держава не повернеться обличчям до органів місцевого самоврядування, то скоро сільським головою ніхто не захоче бути. Про це йшлося під час прес-конференції голови обласної ради Анатолія Грицюка, – інформує 29 квітня репортер «Волинських Новин».
Сьогодні крайня людина на селі – сільський голова, – обурювався Липинський сільський голова Богдан Гусак. За його словами, на сільських голів та місцеві ради покладено занадто багато зобов’язань. «Але, якщо подивитися фактично, що може кожна сільська рада, то вона наразі оплачує тільки зарплату і енергоносії. Більше фінансових ресурсів на рівні місцевого самоврядування нема», – висловився пан Гусак.
На думку Богдана Гусака, якщо держава найближчим часом не повернеться обличчям до органів місцевого самоврядування, то скоро зникнуть сільські голови, бо ніхто не захоче ними бути.
Також під час прес-конференції йшлося про те, що необхідно збільшити повноваження дільничих інспекторів, які повинні бути у кожній сільській раді. «Але, це знову ж таки, заробітна плата, відсутність приміщень, транспорту», – сказала Озерцівський сільський голова Євгенія Терпелюк.
Окрім того, у селах потрібно підвищувати рівень культури, охорони здоров’я, освіти, кадрового забезпечення. Гостро стоїть питання утилізації побутових відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Міля Показати IP 30 Квітня 2009 08:24
Судячи по взятках, які беруть сільські голови Волині за вирішення земельних питань та видачу довідок, то ще не скоро будуть вакансії цих посад. Скажіть, чи хоч один сільський голова відмовився йти на повторні вибори, відчувши смак і користь від цієї посади. Конкурс у деяких сільських радах області на минулих виборах доходив до 20 чоловік. Так що, "старший сільський голова" облаті Грицюк або бреше, або не розуміється на проблемах, або завойовує "дешевий" авторитет перед ними. Те, що тепер ним и ніхто не займається ні Романюк, ні Грицюк, то факт. Засмітили та забруднили села вщент, турбота про простих людей на задньому плані. Схаменіться, контролюйте те, що говорите. Іноді Вас слухають.
Петро Показати IP 4 Грудня 2018 00:12
Не хочу бути царем!!! Та що Ви, будьте царем, як же так. Ну ладно, буду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus