USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині тривають жнива

25 Вересня 2009 13:52
На території Волинської області ще не завершилися жнива – триває збір гречки та проса, обмолот кукурудзи. А ось робота із ранніми зерновими повністю фінішувала. Про це 25 вересня у коментарі «Волинським Новинам» розповів начальник головного управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Анатолій Аршулік.
Він зауважив, що цьогоріч якість зерна виявилося кращою, а ніж у 2008 році. Адже з волинських полів зібрали зерно і здали на зберігання понад 80% ІІ та ІІІ класів, на відміну від минулого року, коли переважали ІІІ та ІV класи. За словами пана Аршуліка, хороші показники зерна й по клітковині та білку. Задовільна якість зерна спостерігається на Поліссі, де шкоду зерновим завдала негода улітку.
Станом на 25 вересня зібрано 628,8 тисяч тон зернових. Триває робота із круп’яними культурами, кукурудзою та своєю. Врожайність становить 25,2 центнери із гектару площі. Додамо, що волинські аграрії сподіваються отримувати цьогоріч і по 55-60 центнерів із гектару. Хоча передові господарства Волині добувають із гектару землі 100 і більше центнерів врожаю.
Додамо, що на Волині активно розвивається вирощування сої. За словами начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації, площа посівів цієї культури щороку збільшується в 1,5-2 рази.
Також на території Волинської області розпочалися осінні польові роботи. Уже посіяно озимого ріпаку на площі у 12,5 тисяч гектарів, у відсотковому відношенні цей показник становить 115%. Також триває сівба інших озимих культур.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus