USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині у квітні трапилося 16 ДТП за участю скутерів

30 Квітня 2009 16:33
Інспектор обласного Управління ДАІ Андрій Тонконог розповів, що протягом квітня 2009 року на території області сталося 16 ДТП за участю скутерів, у двох з них учасниками автопригоди були неповнолітні. Про це 30 квітня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт УМВС України у Волинській області, нещодавно 27-річний ковельчанин, керуючи скутером «Сузукі» вирішив обігнати автомобіль, але при цьому зовсім не врахував дорожньої обстановки та не вибрав безпечної швидкості, до того ж обгін молодий чоловік здійснював з правого боку. Водій скутера внаслідок зіткнення отримав тяжкі тілесні ушкодження та перебуває зараз у реанімаційному відділенні місцевої лікарні. Його 36-річний пасажир загинув на місці пригоди.
За словами правоохоронців, неповнолітній Юрій якраз прямував до автошколи, коли на його шляху опинився патруль ДАІ. Хлопець розповів, що з 16 років за кермом скутера, а за місяць йому виповниться 18 і він отримає водійські права. Юрій переконаний, що проблема великої кількості ДТП за участю мопедів полягає у тому, що водії автомобілів не поважають цей вид транспорту і часто нехтують ним на дорозі.
Інші опитані нами власники скутерів не планують міняти зручний транспортний засіб на будь-який інший. Більшість з них дорослі та мають чималий досвід керування чи то автомобілем, чи то мотоциклом. Але усі без винятку погоджуються, що проблема підвищення кількості ДТП за участю скутерів потребує негайного врегулювання, а до того часу головними методами впливу мають бути штрафи та особиста правосвідомість усіх учасників руху.
Довідково:
Найбільше аварій трапляється у сільській місцевості, позаяк у місті, зважаючи на інтенсивний рух машин, водії законослухняніші та обачливіші.Андрій Тонконог також розповів, що з першого січня 2010 року усі власники скутерів в обов’язковому порядку будуть змушені зареєструвати свій транспортний засіб, а право керування ним буде надаватися лише за умови наявності водійських прав з категорією А.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus