USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині у найбільшій небезпеці при пожежі – багатоповерхівки Луцька

17 Жовтня 2008 09:30
На Волині у зимовий період зростає кількість пожеж, спричинених порушенням правил пожежної безпеки при експлуатації обігрівальних приладів та пічного опалення, а також внаслідок необережного поводження з вогнем. Як повідомив заступник начальника Головного управління МНС в Волинській області Микола Кревський, із настанням осені їх виникає втричі більше, аніж влітку, – інформують 17 жовтня «Волинські Новини».
 
«Якщо в сільській місцевості пожежі найчастіше виникають через порушення правил експлуатації печей опалення упродовж усього так званого осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду, у містах, незважаючи на централізовані системи опалення, люди обігрівають газом оселі, сушать речі над газовими плитами, вмикають в оселях саморобні обігрівачі, а відтак і перевантажують електромережу, забуваючи елементарні правила безпеки. Загалом же в холодну пору року кількість пожеж з цих причин в області зростає майже втричі», – наголосив Микола Кревський.
 
«Зазвичай рятувальники спрацьовують оперативно. Проте дотепер проблемним залишається протипожежне оснащення багатоповерхових будівель. Скажімо, в обласному центрі немає драбини висотою 50 метрів. Тому провести рятувальні роботи у багатоповерхових будинках досить складно – необхідно використовувати інше рятувальне обладнання (мотузки, штурмові драбини тощо), що значно підвищує ступінь ризику рятувальників і, власне, якість рятувальних робіт», – каже  заступник начальника ГУ МНС в Волинській області.
 
За його словами, всупереч тому, що питання піднімалось перед місцевою владою протягом багатьох років, коштів у міському бюджеті не передбачено. Зрештою, достатнім для того, аби мешканці трьох луцьких багатоповерхівок почувалися у безпеці, достатньо придбати хоча б один автомобіль. У сусідніх областях, зокрема у Житомирській, Хмельницькій та Львівській областях, за словами вогнеборця, вирішити цю проблему вдалося, придбавши автодрабину за кошти міських бюджетів та за рахунок інвесторів, які планують споруджувати в цих областях висотні будинки.
 
Окрім того, за інформацією Центру пропаганди Головного управління МНС України у Волинській області, практика засвідчує, що з настанням осіннього зниження температури кількість пожеж зростає й серед людей з асоціальною поведінкою, які зловживають алкоголем, курять. Причому актуально це як для міського, так і для сільського населення. Й апогею критична ситуація досягає якраз у святкові дні.
 
Зарадити загибелі волинян на пожежах може дотримання правил пожежної безпеки. Підрозділи Головного управління МНС Волині особливий акцент роблять на профілактичну роботу із запобігання пожеж та недопущення трагічних випадків на них, причому стосується це як пересічних громадян, так і керівників сільських рад та ЖЕКів. Останні, вважає пан Кревський,повинні також нагадувати людям, особливо громадянам похилого віку та пенсіонерам, основні правила пожежної безпеки, стежити за дотриманням ними заходів безпеки. Крім того, ЖЕКи мусять поклопотатися, щоб у багатоповерхових будинках двері в підвали та на горища були замкнені від осіб без постійного місця проживання. Саме вони найчастіше стають винуватцями пожеж.
 
Довідково:
 
Статистика невтішна: з початку року на Волині виникло 590 пожеж, на яких загинули 40 людей. Тільки з початку жовтня в області трапилося понад двадцять пожеж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus