USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині відкрили гарячу лінію для скарг на владу

17 Липня 2012 15:46
За шість місяців 2012 року на Волині прокуратура області до суду направили 18 справ про корупційні діяння посадовців. Також правоохоронці відкрили «гарячу лінію» для скарг підприємців щодо тиску з боку контролюючих та перевіряючих органів.

Про це 17 липня під час прес-конференції розповів прокурор області Андрій Парака.

З його слів, за перше півріччя 2012 року правоохоронці виявили 3,8 тисячі злочинів.

«Маємо ріст окремих категорій злочинів: злочинності в підліткову середовищі, кожен другий злочин вчинено раніше судимими, кожен шостий - в стані алкогольного сп’яніння… Наразі вдалося уповільнити динаміку росту цих злочинів», - зауважив правоохоронець.

Окрім цього він повідомив, що в порівнянні з І кварталом 2011 року прокуратура виявила 7 злочинних угрупувань. «В тому числі у кредитно-фінансовій сфері, про торгівлю людьми і бандитизм. Зокрема це кримінальна справа минулого року про масові угони автомобілів на території області. Справа вже в суді», - сказав Парака.

Також він пригадав про напад на валютчиків, який стався 14 травня. Посадовець розказав, що злочин вчинила організована озброєна група, в членів якої вилучили «цілий арсенал».

Щодо боротьби з корупцією, то, зі слів правоохоронця, прокуратура направила до суду 18 справ про корупційні злочини, з яких 7 – випадки хабарництва.

Стосовно здійснення нагляду над органами державного управління, Парака розповів, що прокуратура області до відповідальності притягнула 52 працівники Державної податкової служби Волині, 20 – центрів зайнятості, 38 – обласного відділення Пенсійного фонду.

Насамкінець він повідомив, що в прокуратурі області відкрили гарячу лінію для захисту бізнесменів. «Така лінія працює. Сьогодні будуть телефони на сайті. Будь-який тиск з боку контролюючих та перевіряючих органів. На це негайно відреагує прокуратура області. Телефон – 72-39-46», - мовив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Не прокурор Показати IP 17 Липня 2012 15:54
Чудове повідомлення - прокурор області інформує про розкритий напад на валютчиків і жодного слова про незаконні дії валютчиків, які знаходяться в сотні метрах від прокуратури (і УМВС)! Цікаво чи поступить на гарячу лінію повідомлення про те, що правоохоронці "закривають" очі на незаконні валютні операції?
Заля Показати IP 17 Липня 2012 16:57
Позитив вже те, що є гаряча лінія. Час покаже її дієвість.
Лучанин Показати IP 17 Липня 2012 19:47
НАКОНЕЦТО В ОБЛАСТИ НАСТОЯЩИ ПРОКУРОР а гаряча линия ето очень хорошо
Укр Показати IP 17 Липня 2012 21:39
Довгий час нічого не покаже про дієвість цієї гарячої лінії!!!Тому що,уся дія проходить через ту саму прокуратуру,яка кришує ту саму позаштатну валютну організацію.Пора вже їх реєструвати,бо більшість з них вже мають право отримувати пенсію за внесок у бюджет міських КАРМАНІВ!!!
Наталія Показати IP 13 Вересня 2012 22:29
Повідомлення про корупцію Дитячий садок «Сонечко» Волинська обл., м. Горохів. Щоб віддати свою дитину в цей дитячий садок, мені довелося заплатити завідуючій $50. Просто так мою заяву вона відмовилася приймати, пояснюючи це тим, що немає місць. Вже пізніше я дізналася, що місць було достатньо і багато батьків також платили за те, щоб їх дітей прийняли в цей дитячий садок. А саме цікаво те, що всім про цю корупцію відомо. Особисто мені стає моторошно від того, що в нашій державі навіть для того щоб дитина пішла в дитячий садок в такому маленькому містечку як Горохів необхідно дати хабар. А що робити тим в кого немає лишніх $50? Дуже надіюся що моє повідомлення прочитають представники правоохоронних органів м. Горохова та області та втрутяться в цю ситуацію.
віталік Показати IP 16 Вересня 2012 23:12
Ігор Палиця построй нам турнікі і бруся на вулиці київський майдан 11! молоді немає де займатись... ми за здоровий спосіб життя.. !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus