USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині відзначатимуть День партизанської слави

29 Серпня 2008 15:35
З метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої Світової війни, увічнення їх пам’яті в усіх населених пунктах області відбудуться урочисті заходи. Про це йдеться у підписаному розпорядженні першого заступника голови облдержадміністрації Віталія Заремби, – повідомляють 29 серпня «Волинські Новини».
За інформацією офіційного сайту Волинської обласної держадміністрації, цим документом затверджено план заходів з підготовки та відзначення в області Дня партизанської слави.
У першу чергу обласне головне управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, РДА, виконкоми міських (міст обласного значення) рад зобов’язані здійснити обстеження умов проживання колишніх учасників підпільно-партизанського руху, вдів загиблих та при необхідності вжити необхідних заходів щодо поліпшення їх соціально-побутового та медичного обслуговування.
Серед запланованих заходів – обласний зліт партизанів і підпільників періоду другої світової війни, що відбудеться 22 серпня в  урочищі Лопатень Ківерцівського району. Тут представлятиметься святкова концертна програма за участю майстрів мистецтв та аматорів сцени.
У загальноосвітніх та вищих навчальних закладах, військових частинах  пройдуть тематичні уроки з історії підпільно-партизанського руху та відбудуться зустрічі з партизанами-підпільниками. Також організовуватимуться тематичні екскурсії учнівської та студентської молоді у музеї і до місць партизанської слави.
Також у музеях та бібліотеках області будуть функціонувати експозиції, виставки літературних творів та архівних документів, що висвітлюють бойові дії партизанських загонів Волині.Крім того, на голів райдержадміністрації та виконкомів міських (міст обласного значення) рад покладено завдання провести необхідні поточні ремонти монументів та пам’ятних знаків, меморіальних комплексів, роботи з благоустрою місць поховання загиблих партизанів і підпільників, братських могил та упорядкувати пам’ятні знаки «Область партизанської слави».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus