USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку запалили свічки пам'яті жертвам Голокосту

27 Січня 2017 13:04
«Пам’ятати, аби катастрофа більше ніколи не повторилась і ніхто з нащадків не став ні жертвою, ні катом, ні спостерігачем» - головне гасло Всесвітнього Дня пам’яті жертвам Голокосту.

Всесвітній день пам’яті єврейської трагедії - пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року (Резолюція № 60/7). Відзначається щорічно — 27 січня. Саме цього дня 1945 року було визволено в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. В Україні цей день вшановують з 2012 року, рівно о 12:00 по всій країні оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання.
У Луцьку День пам’яті жертвам єврейської трагедії вшановують щорічно біля пам’ятника жертвам масового розстрілу в’язнів луцького ґетто. Цього року лучани та представники обласної релігійної громади прогресивного іудаїзму віддали шану жертвам «великої катастрофи» (як називають Голокост у світі). Представник обласної релігійної громади прогресивного іудаїзму прочитав традиційну молитву (кадіш). Усі, хто приєднався до вшанування пам’яті загиблих, за єврейською традицією поклали до меморіалу по камінцю, запалили лампадку пам’яті та віддали шану хвилиною мовчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus