USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині впроваджують цифрове телебачення. ВІДЕО

23 Травня 2011 11:59
Влада запевняє, що цифрове телебачення стане реальністю на Волині вже у нинішньому році: для цього збираються ввести в експлуатацію радіотелевізійну станцію, що відкрилася у Любешові.
Старий ретранслятор на даху головного адмінбудинку Любешова давно віджив своє. Його потужності ледве вистачає, аби жителі районного центру могли дивитися всього три національні телеканали. Про це інформує Телецентр «Ковель».
Нагадаємо, 18 травня тут відкрили новозбудований ретранслятор.
«На території нашого району, особливо Волинське телебачення, «Аверс» могли дивитися практично лише одиниці населення, – каже перший заступник голова РДА Володимир Русинчук. – А це дасть можливість людям бачити і знати перш за все своє».
На підтримку важливого об’єкта держава інвестувала 560 тисяч гривень.
Планам впровадження цифрового телебачення на Волині поки що нічого не загрожує, – розповів директор Волинської філії концерну Сергій Семерей.
У липні на любешівському ретрансляторі розпочнуть монтаж передавального обладнання, а уже восени жителям прикордонного регіону обіцяють телепередачі у цифровому форматі.
«Це 32 програми цифрового телебачення, абсолютно безкоштовно для населення, на високому технологічному рівні, який на сьогоднішній день є тільки в декількох країнах світу. Покриття з цього ретранслятора – це весь Любешівський район і околиці Камінь-Каширського, Маневицького району Волинської області і Білорусі», – запевнив Семерей.
Наступним кроком у просуванні ери цифрового телебачення на Волині стане добудова ретранслятора у Камінь-Каширському.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
VSC Показати IP 23 Травня 2011 12:26
"який на сьогоднішній день є тільки в декількох країнах світу" - да вы что? Не может быть. Насмешили.
TV Показати IP 23 Травня 2011 17:37
Ну добре починають, з райцентрів! Тільки забули, що цифрове телебачення приймають телевізори високої чіткості Full HD, які й коштують не мало і якраз для віддалених, бідних районів. А коли ж у Ковелі та Луцьку? Де логіка у Семерея??? Або він на компанію працює, яка потім у ці райони телевізори возити-продавати буде?! Якщо перейдуть на цифру, то до аналогу вже не повернуться, а у бабусь з дідусями, в основному, старі телевізори!
Alex Показати IP 23 Травня 2011 20:03
Багато пафосу і дуже мало достовірної і відсутність повної інформації. ".....Тільки забули, що цифрове телебачення приймають телевізори високої чіткості Full HD..... " Маячня. Цифрове це не формат "Full HD", а спосіб кодування і передачі інформації. При наявності декодера можна дивитись на любому телеприймачі з фунуцією "відеовхід"
ен. Показати IP 23 Травня 2011 20:35
TV, взагалі то є спеціальні DVB-T тюнери, які перекодовують сигнал у звичайний аналоговий, який можна дивитися на будь-якому, навіть радянському телевізорі. І тюнери ці впринципі недорогі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus