USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині «вимирають» інтернати для сиріт

8 Листопада 2012 14:24
Протягом 2012 року волинські інтернати для дітей-сиріт не отримували поповнення. Нині ці заклади починають змінювати профілізацію, шукаючи нову нішу в суспільстві.

Про це 7 листопада «ВН» розповіла начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Алла Онищук.

З її слів, в регіоні фактично не залишилося інтернатів для дітей-сиріт, які б повністю відповідали цій назві.
«Взагалі сиротинці починають шукати нові ніші для себе. Для прикладу, у Володимирі-Волинському інтернат взяв спортивний напрямок і перепрофілює свою діяльність», - зауважила фахівець.

Вона розказала, що такі зміни пов'язані з успішною реалізацією програми реформування сиротинців.

Так, в 2012 році жоден волинський інтернат для дітей-сиріт не отримував поповнення з «безбатченків». А у володимир-волинському закладі, який розрахований на 300 осіб, нині живуть 49 дітей.

«На базі Люблинецької школи фактично створено аграрний ліцей. Там планова місткість 280, а виховується приблизно 80», - додала чиновник.

За словами Онищук, такі результати стали можливими, бо владці, реалізовуючи програму, намагаються влаштувати «новоприбулу» сироту під опіку родичів або в прийомну сім'ю, що збільшує соціалізацію дитини.

«З часом вихованці закладів вибудуть, а інтернати перейдуть на інший профіль. Хоча й залишиться інтернат для дітей з вадами психіки і розвитку, які потребують спеціального виховання», - відзначила чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сеня Показати IP 8 Листопада 2012 15:55
разве єто плохо .
морозюк Показати IP 8 Листопада 2012 15:59
пусть по воклазам и бомжатникам походят, работники, а то седят там бабло моют, а сироты все милостыней и проституцией по большим городам зарабатывают, а некоторые и на органы идут....+ население вымирает...
Буває до морозюк Показати IP 8 Листопада 2012 19:04
Вже і тут гадять... Походіть по вокзалу запросіть безпритульного до себе додому накорміть соціалізуйте щоб назад не втік а потім стукайте по клавіатурі і критикуйте людей які пів життя віддають роботі для чужих дітей за 1500 грн. В місяць. Можливо навіть ограничуючі в чомусь своїх власних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus