USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині за тиждень зафіксували 2357 порушень ПДР на пасажирському транспорті

26 Листопада 2008 12:01
З метою запобігання аварійності на пасажирському та вантажному автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв і підвищення технічної готовності автобусів та вантажних автомобілів під час експлуатації в зимовий період із 28 жовтня по 14 листопада проводився комплекс профілактичних заходів на пасажирському та вантажному автотранспорті «Перевізник – зима-2008». Про це повідомляють 26 листопада «Волинські Новини».
 
За інформацією офіційного сайту УМВС у Волинській області, такі заходи здійснюються працівниками Державтоінспекції щорічно з метою профілактики пияцтва на пасажирському транспорті та дієвого контролю за дотриманням умов режиму праці і відпочинку водіїв.
 
Під час проведення першого тижня заходів у Волинській області ними викрито та задокументовано 2357 порушень Правил дорожнього руху зазначеного транспорту. Перевірено 311 об’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів та вантажів, оглянуто 1711 одиниць транспорту, виявлено 316 технічних несправностей.
 
Серед виявлених несправностей є й такі, що головним чином впливають на безпеку. Зокрема, це 44 автобуси із заблокованими аварійними виходами, 23 – з незаконно встановленими додатковими місцями для сидіння. Припинено роботу на лініях автобусів, що незаконно переобладнані для роботи на газовому паливі, не обладнані тахографами.
При нагляді за дорожнім рухом працівники дорожньо-патрульної служби виявили 1046 порушень ПДР водіями, що здійснювали пасажирські перевезення. При цьому в 3-х випадках водії керували автобусами у нетверезому стані, виявлено 181 випадок перевищення встановленої швидкості руху, 5 порушень правил проїзду залізничних переїздів, 10 транспортних засобів експлуатувалися без талону про проходження державного технічного огляду, 5 здійснювали буксування транспорту та причепів.
При здійсненні контролю за вантажними перевезеннями виявлено 1159 порушень ПДР, затримано 22 нетверезих водіїв, виявлено 105 фактів перевищення швидкості, 3 порушення правил проїзду залізничних переїздів, 30 – експлуатація авто без ДТО.
За результатами проведених перевірок працівники ДАІ ініціювали позбавлення ліцензій на право надання послуг із перевезення пасажирів у 10 перевізників, де викрито грубі порушення законів України «Про автомобільний транспорт» та «Про дорожній рух». Ще відносно 3-х підприємців зібрано матеріали щодо позбавлення дозволів та розірвання договорів на перевезення пасажирів на маршрутах.
Довідково:
 
Загалом протягом десяти місяців 2008-го в області з вини водіїв автобусів скоєно 60 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа травмована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus