USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

На Волині захворюваність на туберкульоз нижча, ніж по Україні

12 Лютого 2009 14:13

Хоча на Волині ситуація з туберкульозом на стадії епідемії, медики відзначають тенденцію до частішого виявлення недуги на ранніх стадіях. Про це розповів під час колегії управління охорони здоров’я ОДА начальник цього управління Ігор Ващенюк, – 12 лютого інформує репортер «Волинських Новин».

Захворюваність на туберкульоз досі висока, – розповів пан Ващенюк. Проте, якщо порівнювати із державними показниками, то на Волині ситуація краща. По Україні цей показник становить 79, 8 на тисячу осіб, на Волині – 65 на тисячу мешканців, – зауважив медик.
Також порідшали випадки виявлення у хворих деструктивного туберкульозу. На Волині у дітей вдвічі менша частота захворюваності на туберкульоз, ніж по Україні, – додав він.
На Волині зареєстровано, станом на 1 січня цього року, 1026 хворих на СНІД. По Україні цей показник також вищий, – сказав фахівець. Частка передачі ВІЛ-інфекції через статевий шлях вийшла в області на перше місце. Значно знизилася кількість хворих дітей, що народилися у інфікованих мам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus