USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині засудили виховательку, через яку загинув 6-річний хлопчик

23 Вересня 2013 15:42
Локачинський районний суд Волинської області виніс вирок вихователю Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, з вини якої першокласник провалився у каналізаційний отвір у відстійнику очисних споруд, - інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Нагадаємо, минулого року у Затурцівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті зник 6-річний учень першого класу. Правоохоронці декілька днів розшукували хлопчика, а згодом знайшли його тіло у каналізаційному отворі однієї з очисних споруд. Незачинені каналізаційні люки поблизу інтернату захаращені й вже позаростали травою, тому хлопчик і провалився в один із них та втопився.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧЕРЕЗ НЕДБАЛЬСТВО КОМУНАЛЬНИКІВ ЛУЧАНИН ПРОВАЛИВСЯ У ЛЮК. ПОДРОБИЦІ

Причиною ж такого нещастя вважають неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей вихователем школи-інтернату, яка була закріплена за групою, в якій навчався хлопчик. Відомо, що жінка залишила дітей без нагляду, а сама відійшла, аби перевдягнути іншу вихованицю школи-інтернату, яка перебувала у медичному ізоляторі. Зникнення хлопчика вихователь помітила лише через деякий час і одразу ж сповістила про це адміністрації закладу. Проте було вже пізно.

Жінка ж своєї вини не визнає. Мовляв, вона виконувала свої службові обов’язки і була зобов’язана відійти на декілька хвилин, аби переодягнути дитину в ізоляторі.

Тож, суд визнав вихователя винною та призначив їй покарання у виді 3 років позбавлення волі. Щоправда, жінку звільнять від відбування покарання, якщо вона протягом 1 року не вчинить нового злочину.

P.S. А хто «відсидить» за ненадійні люки, куди провалюються діти?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
лучани Показати IP 23 Вересня 2013 16:01
Засудити мали влачників люків. Дурна звичка у судів,завжди виправдовувати державу або чиновника.
Лучанка Показати IP 23 Вересня 2013 16:37
А треба було її засудити. Друга би боялася кидати діток. А так нема чого боятися. Подумаєш загинув не її ж. Жах
Думка до Лучанка Показати IP 23 Вересня 2013 20:33
Ти клепку включи. У вихователя дітей подекуди 30. А вихователь один. Справедливою буде відповідальність тоді, коли до кожної дитини - по вихователю.
Саша Показати IP 23 Вересня 2013 16:49
Вихователька не винна. Вона "дійшла, аби перевдягнути іншу вихованицю школи-інтернату, яка перебувала у медичному ізоляторі". Їй що треба було туди всю групу тягнути, чи покинути ту дівчинку? Винний той хто украв люка, та міліція, яка не шукає злодія. Частково винні комунальщики, але що вони можуть?
Читач Показати IP 23 Вересня 2013 19:02
Звільненй має бути дректор за неналежну організацію - він то повинен знати про групу і особливу дитину в ізоляторі. І повине подбати, хто має водити групу, а хто переодягати. Або встановити черговість - 1-переодіти, 2-вивести гуляи. А вихователь робив те, що йому сказло керівництво. Тобто 2. 1.
Я до Читач Показати IP 23 Вересня 2013 19:04
Та воно то так, але наш суд, наш самий гуманний суд. Видно директор двома ногами в ПР, а вихователь голосувала по-іншому.
Вчитель Показати IP 23 Вересня 2013 19:48
Вихователь не стражник, а інтернат- не тюрма. Дитина могла вийти в талет і покинути школу.Це просто замовне - потрібно знайти крайнього. Ну і знайшли виховательку.У школі- інтернат діти не ходять під конвоєм.Апеляція повинна скасувати таке рішення. Інакше в інтернатах потрібно зробити загорожі у вигляді гратів і не робити перерви між уроками, а ще забезпечити пропускну систему і конвоїрів, щоб не втікали діти. Система інтернатів себе не оправдала,І виховательку засудили несправедливо.Хтось, абуть, дуже лобіював це питання.
тиць-тирдиць Показати IP 23 Вересня 2013 19:48
Завтра усіх вихователей Луцька на вулиці, люки перекривати!, а тож крайніми будуть....(((( Не знав що вихователі - комунальники!? МАРАЗМ! Суду Г А Н Ь Б А!!!
Ганьба Показати IP 23 Вересня 2013 20:07
вирок http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/33540930 , а хто власник люка? суд не встановив((
Схаменіться Показати IP 23 Вересня 2013 20:40
Згідно посадової інструкції вихователь несе відповідальність за життя і здоров.я дітей. Людина одна, а підопічних подекуди 25-30 осіб. Як людина ФІЗИЧНО може вгледіти за усіма? Поки одного перевдягала (а це теж обовязок), інший самовільно покинув приміщення. САМОВІЛЬНО! Розумію, коли би вихователька покинула дітей і пішла пити каву, і щось сталося. Тоді, так - має бути відповідальність. А ця вихователька виконувала СВОЇ ПОСАДОВІ ОБОВЯЗКИ!!!!
Брєд! Показати IP 23 Вересня 2013 21:00
Сільського чи селищного голову - на нари за того люка! Надіюсь, наш апеляційний суд підтвердить свою гарну репутацію (хто не згідний - побувайте в інших) і встановить незаконність і несправидливість цього вироку!
Тіна Показати IP 24 Вересня 2013 01:47
Керівництво закладу знайшло цапа відбувайла,а грошики за фіктивні ставки вихователя собі вкарман.Директора потрібно притягувати до відповідальності за неналежну організацію роботи праці вихователя! дуже жаль така трагедія !гинуть діти.
Руслана Показати IP 25 Вересня 2013 15:15
100відсотків підтримую Тіну. Директор ручки умив, а вихователька вийшла винна. Про це всі Затурці знають!!!А сільський голова геть вийшов не до чого, нашо йому ті люки...
Роман Показати IP 25 Вересня 2013 18:46
Після трагедії з’явився кований забор в інтернаті...., а разом у директора і бухгалтера інтернату "один в один" оце молодці!!!!
та не хай до Роман Показати IP 25 Вересня 2013 18:48
біля власних будинків!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus