USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині збирають кошти для реставрації Загорівського монастиря, де знімався кліп «Тартака» на пісню «Не кажучи нікому»

12 Червня 2008 23:25
Депутат фракції «Наша Україна» Локачинської райради Ростислав Остапчук проводить роботу з метою організації реставраційних робіт Загорівського монастиря – історичної пам’ятки ХVI століття. Про це «Волинським новинам» повідомила Оксана Прокопчук у прес-службі ВОО НСНУ.
У повідомленні прес-служби йдеться: «Ростислав Остапчук опікується долею місцевої святині не один рік. За його ініціативи Загорівський монастир потрапив у перелік учасників конкурсу «Сім чудес Волині», результати якого будуть оголошені у День Незалежності. На разі, монастир перебуває у напівзруйнованому стані. Під час обстрілу німецькими офіцерами у 1945 році монастир став єдиним захистом для чоти Берези - одинадцяти вояків УПА, які обороняли село. До слова, Загорівський монастир став місцем зйомок кліпу відомого українського гурту «Тартак» на пісню «Не кажучи нікому».
«Ростислав Остапчук розпочав активний пошук коштів на реставрацію монастиря, звертається до владних структур, органів місцевого самоврядування, підприємців. Депутат плекає надію зустрітися з Президентом України Віктором Ющенком, який планує у липні візит до Володимира, щоб заручитися його підтримкою та сприянням у реставрації Загорівського монастиря», - повідомляє прес-служба ВОО НСНУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus