USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині жінку з 2 дітьми «іменем закону» виселили на вулицю. ФОТО

11 Вересня 2013 11:11
«Відмовити. Виселити», - таке рішення суду на користь квартирного мафіозі.

Шахрай, котрий неодноразова позичав довірливим людям гроші нібито під заставу житла, насправді укладаючи з ними договір купівлі-продажу житла, уже збився з ліку, скільки чужого житла «прихапізував». Безкарно.

Учора в Нововолинському міському суді розглянули клопотання Юлії Лук’яненко про відтермінування примусового виселення її та двох її малят із квартири у 15-му мікрорайоні. Позивачці відмовили. Отже, за кілька днів державні виконавці іменем закону» можуть виставити соціально вразливу родину з хворими дітьми на вулицю, - повідомляє «Проновік».


Про квартирну мафію, що розперезалася в Нововолинську, знають у різних куточках області. Зацікавилися нею і у столиці. Обласна прокуратура днями оприлюднила переможну реляцію: захистили чотирьох дітей у Нововолинську від виселення на вулицю. Справді – захистили. Тим дітям і їхній мамі поталанило. Встигли прищемити «квартирній мафії» хвоста всі разом: журналісти, мер, працівники облпрокуратури, судді в апеляційній інстанції.

Репортери били на сполох, відстежували перебіг подій. Луцьким видавцям і читачам було діло до чужої біди. Розголос зробив майже неможливе. Спритника та його покровителів ми з вами того разу «обламали».
Він вичекав. І заходився добивати родину Лук’яненків. Апеляційний суд відмовив їм іще у квітні. Відтоді вони з жахом чекають на прихід судовиконавців. А мама чотирьох дітлахів відсудила у спритника свою хату у червні.

Але ж це один і той самий шахрай, одна й та сама схема видурювання житла! І в облпрокуратурі лежить іще з десяток заяв від розорених ним людей. Спитаєте, чому в обласній? Бо міська разом із міліцією відписки потерпілим надсилала.

Голова обласної координаційної ради з захисту прав дітей, заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк, начальник управління у справах неповнолітніх Алла Онищук, перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач, нововолинський голова Віктор Сапожников, голова Волинської облради Володимир Войтович, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, прокурор області Андрій Парака – всі вони вже знають про спритника-позикодавця, який упродовж багатьох років безкарно видурює в людей житло та майно.

Знають і про поневіряння багатостраждальної родини Лук’яненків, які 3 роки тому взяли у шахрая кошти на лікування важкохворого немовляти. Віддати позику мали за рік. Заставили комбінатору свою 3-кімнатну квартиру. На його вимогу виписали звідти малих дітей. Наступного дня підписали у приватного нотаріуса договір купівлі-продажу житла. І позикодавець, і нотаріус запевняли: це фікція! Це тільки для під страховки. Ніхто у вас квартиру не забере, мешкайте й надалі там спокійно. Віддасте гроші за рік – та й по всьому.

Вони повірили, бо це нотаріус каже. Проте виселяти їх «друг сім’ї» заходився вже за кілька місяців. Через суд, на підставі договору.

Доля двох нововолинських малюків, їхнє життя і здоров’я – у буквальному сенсі – залежать зараз від порядності і професійності працівників обласної прокуратури.

Шахрай буквально зацькував родину. У його діях давно проглядається брутальний кримінал. За три роки, що минули, родина зазнала важких ударів. Не витримав судової тяганини з колишнім приятелем 60-річний Микола Лук’яненко – дідусь малюків. Він помер у день апеляційного розгляду справи. Бабуся у відчаї, вона вже замислюється про акт самоспалення.

У спритника, за його ж зізнанням у суді, 6 чи 7 квартир і будинків – «точно не пам’ятає». А їм нікуди йти зі своєї домівки у цій державі, де всі права дітей – паперові.

Дорослі Лук’яненки готові віддати позикодавцеві гроші. Тільки ж він не бере – вартість квартири значно більша за ту суму.

Міськвиконком запропонував родині частину барачної аварійної халупи в селищі Жовтневому. Але дві хворі жінки й дві хворі дитини. І повертає на зиму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Zara Показати IP 11 Вересня 2013 11:28
Яким ідіотом потрібно бути щоб підписати договір купівлі-продажі житла? Хвора дитина- це велика біда, але це не повинно бути причиною втрачання здорового глузду. Люди, думайте головами, а не ду...ми.
Ваня Показати IP 11 Вересня 2013 11:32
Господит, що твориться у нашій країні. І нема управи на бандита і шахрая. Влада, де ви? Зупиніть, посадіть,Люди прибийте цього ворюгу,є ще ж люди на цій землі.Його вбити мало.Чечню сюди,можлив вони і справилися б з ним
мама Показати IP 11 Вересня 2013 11:59
Ну так нехай шахрай забере ті гроші та віддасть квартиру! так ні! треба нажитись на чужому горі... і таких шахраїв повно в країні, і влада та міліція в цьому теж грають не останню роль...на жаль...
З Проновіка Показати IP 11 Вересня 2013 12:17
Хороші люди, зробіть перепост цієї новини. Хероя має знати вся країна.
Читач Показати IP 11 Вересня 2013 12:19
Мериканський фільм, здається, "Колодязь", зветься. Дитина впала в колодязь, і тут приходять "рятувальники" - а якими батарейками в ліхтарях користуєтесь - треба тільки такими користуватися, вони довше світять, і реклама батарейок, які мотузки готуєте - ні, треба такі, і реклама мотузок. Кожна фірма на біді рекламу своїх речей робить. Знайшовся чоловік, вліз в колодязь і витяг дитину, так його мало не побили, бо те рекламування мало ще кілька діб тривати. Може і в нас до виборів тягнуть - перед виборами хто квартиру поверне, той герой і в крісло кормушки.
кгб Показати IP 11 Вересня 2013 12:41
отакі ми. навіть прізвище боїмося назвати того ппройдисвіта, а хочемо вберегтися від нього.
Читач Показати IP 11 Вересня 2013 12:48
Так, напишіть прізвище цього шахрая!
ВВС Показати IP 11 Вересня 2013 13:36
Дітей давно потрібно страхувати від тупості батьків. Що значить фікція договір купівлі-продажу? Це яку хвору голову пострібно мати щоб це підписати? Чому тоді було не роботи шуму, не шукати серед знайомих хоч одного з здоровим глуздом, щоб порадитись? Дороги і дурні - це такі найбільні проблеми...
Ігор Показати IP 11 Вересня 2013 13:44
Блін, я б сам цю гниду розстріляв,якщо ніякі органи влади на нього не діють.Та прізвище напишіть,невже ніхто не знає бандита
читач Показати IP 11 Вересня 2013 14:08
запропонували барачну халупу дітям - нехай самі із міськвиконкому ідуть туди жити. Не називають прізвища шахрая - та міліція і влада в долі. Діти ж хворі і малі, невже у нашої влади немає ні совісті ні серця. СВОЛОТА
читачка Показати IP 11 Вересня 2013 14:30
Міськвиконком має ЗАХИЩАТИ дітей, а не відправляти їх в барак та підігравати шахраю!! Редакція ВН, напишіть прізвище шахрая!!!! Прізвище ж потерпілої надрукували!!
да восдастся вам за ваши деяния Показати IP 11 Вересня 2013 15:58
Борисе Петровичу, втрутіться у ситуацію, не дай БОГ Президент дізнається?!! Невже не можна хапугу-шахрая поставити на місце? Нехай справедливість востержествує! Нехай холч троє людей згадає Вас теплим словом...колись...
авторка новини на Проновіку Показати IP 11 Вересня 2013 16:25
Прізвище, кажете? Трохи заждіть, рішення останнього суду від 10 вересня ще не набуло чинності (є 5 днів на оскарження). У Нововолинську цього ділка тепер називають Вован-Мудлян. Усі тутешні "КГБ" його добре знають. А деякі ще й кришують. Його прізвище для правоохоронців звучить гордо і дуже переконливо. Здогадайтесь, чому. )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus