USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині знайшли гроші на меліорацію. ВІДЕО

15 Вересня 2011 09:32
На Волині місцева влада для відновлення меліоративної системи виділила 2,5 мільйона гривень.
Фахівці впевнені, що система меліорації запобігатиме численним підтопленням, які дошкуляють краю після рясних дощів і танення снігу. Тож вона врятує не лише ліс, але й жителів Полісся, які найбільше потерпають від паводків. Про це інформує Перший Національний.
Зважаючи на заболоченість регіону, чистити канали треба щовесни. Та востаннє це робили 20 років тому.
Більшість каналів проходять територіями лісництв, то й відновлювати їх взялися лісничі.

«Із підтопленням треба боротися не в дельті ріки, а з початку. Підтоплення створюється у лісі. І якщо ми не зробимо лісової меліорації, то всі інші питання будуть до безконечності. Як в Карпатах борються з повінню, так на Волині боротимуться з підтопленням», - розповів начальник обласного управління лісового господарства Богдан Колісник.

Через надмірну воду Волинь щороку втрачає тисячі кубометрів лісу. Вода не встигає сходити і тримається на поверхні. Підтоплення ускладнюють доступ до стиглих лісів, гальмують їхню вирубку і перевезення.

«Сосна й береза не витримують надмірного перезволоження. Одна вільха ще може витримувати надмірне підтоплення. Тому, відновлюючи меліоративну систему, ми також дбаємо про санітарний стан лісу і збереження деревини», - каже директор Ковельського лісгоспу Володимир Данилюк.

Гроші на відновлювальні роботи виділили з обласного бюджету. Два з половиною мільйони гривень дозволять поновити 68 кілометрів меліоративних каналів. Щоправда, це лише 2 відсотки від усієї меліоративної системи краю.

«Звичайно цих коштів недостатньо. Але те, що вже дала держава, те, що ми кошти великі винайшли з фонду з охорони навколишнього середовища взагалі для лісової меліорації і взагалі для попередження підтоплень, це вже говорить, що перший крок зроблено», - каже заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк.

Усього ж в області 3 тисячі кілометрів меліоративних каналів. З них третина потребують негайного відновлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus