USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Західну Україну прийдуть чеські інвестиції і товари

13 Червня 2008 12:10
Чеський уряд хоче інтенсифікувати економічну співпрацю із західноукраїнськими областями. Про це під час візиту до Луцька 13 червня розповів Надзвичайний та Повноважний Посол Чехії в Україні Ярослав Башта, - інформує репортер «Волинських новин».
За словами чеського посла, урядова політика цієї країни спрямована на посилення власного експорту. Адже частка експорту у формуванні валового внутрішнього продукту республіки становить 73% . Хоча Україна є суттєвим економічним партнером Чехії, однак найінтенсивніше розвивається співпраця чеських бізнесменів із діловими колами східної та південної України. Натомість чеських інвестицій на заході України значно менші.
Саме тому завдання візиту делегації амбасади за участю представників ділових кіл Чехії – ознайомити бізнесменів із можливостями ведення справи на Волині, допомогти знайти партнерів у регіоні.
Довідково:
За чотири місяці 2008 року обсяг зовнішньоторговельного обороту Волині з Чехією становив 4,1 мільйона доларів, тобто лише 0,5% від усього ЗТО області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus