USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На заході України від інсульту помирають рідше, ніж на сході

11 Жовтня 2009 14:58
В Україні найстрашнішим захворюванням є не СНІД чи рак, а інсульт. Щороку з’являється понад 100 тисяч нових випадків інсульту, і 50% хворих помирає у перший же рік недуги. Інші стають інвалідами. Про це у Львові повідомив професор, президент Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація боротьби з інсультом» Микола Поліщук, - інформують 11 жовтня «Волинські Новини».
Для порівняння, від СНІДу, зокрема за минулий рік померло 2450 хворих, передає MIGnews.com.ua.
Головним фактором розвитку інсульту є не пролікована артеріальна гіпертензія (підвищений артеріальний тиск). Більшість українців просто не знають рівня свого артеріального тиску, а 38% тих, хто знає про це, не лікуються.
Директор «Української асоціації боротьби з інсультом » Марина Гуляєва розповіла, що за статистикою Міністерства охорони здоров’я, в Україні 64% міських і 56,4% сільських жителів помирають від хвороб системи кровообігу. З 2002 року динаміка захворюваності на мозковий інсульт росла і до цього часу не падає.
Втім на заході України ситуація трохи краща: тут на 100 тисяч населення припадає 188,1 випадок захворювання, тоді як у Центральній Україні – 278 на 100 тисяч, а на сході – 385.
Довідково:
29 жовтня відзначатиметься Всесвітній день боротьби з інсультом. З цієї нагоди у Львові стартувала всеукраїнська кампанія «День боротьби з інсультом ». Цього року вона проходитиме під лозунгом «Що я можу зробити, щоб уникнути інсульту? » і присвячена рухомому способу життя.
На інсульт в Україні хворіють 11,5 мільйона людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus