USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Начальник волинського Держгеокадастру роздавав у приватну власність особливо цінні землі

9 Квітня 2019 17:53
В. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області передав у приватну власність громадянам земельні ділянки, які належать до водного фонду та особливо цінних земель.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волині.

Ковельська місцева прокуратура повідомила про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, виконувачу обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

У серпні минулого року посадовець, будучи обізнаним про належність трьох земельних ділянок площею 1 га кожна за межами населеного пункту на території Пульмівської сільської ради Шацького району до земель водного фонду та особливо цінних земель, без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації підписав та видав накази, якими затвердив проекти землеустрою про відведення ділянок у власність громадянам. При цьому відомості про ґрунтовий покрив та категорію земель не відповідали дійсності.

На підставі наказів у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно було внесено відомості про реєстрацію права власності на три ділянки вартістю понад 1 млн грн. кожна за громадянами - і з власності держави ці ділянки незаконно вибули.

Нині виконувача обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру в області підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волиняка Показати IP 9 Квітня 2019 23:14
Ці заробітчани уже більше року дерибанять нашу Волинь!!!Ви подивіться на кадастр в Шацьку,там весь пляж під оранку продали , чорноземи, бурштин-національне багатство України, хто покараний? Хлопці захищають Донбас,їдуть туди, а ви свою землю захистіть ....
Петя Показати IP 10 Квітня 2019 02:45
Зврембицький!!!!!!
Етя Показати IP 10 Квітня 2019 02:47
Зарембицький все вкрав!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus