USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Над Азовським морем збили унікальний літак-розвідник РФ А-50 і підбили Іл-22М

15 Січня 2024 09:20
Увечері 14 січня у небі над Азовським морем збили російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 та підбили бомбардувальник ІЛ-22М.

Про це повідомляє zn.ua з посиланням на заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки у Верховній Раді Юрія Мисягіна та джерела РБК-Україна у Силах оборони, передає Укрінформ.

Російський бомбардувальник після ураження намагався сісти в Анапі, куди запросив евакуацію, бригаду медиків та пожежників.

Як повідомляється, літак А-50 був збитий відразу після його заступу на чергування в районі Кирилівки близько 21:10-21:15 14 січня. А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації, а пізніше пілотом літака Су-30 вкс рф було виявлено займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Читати ще: Повітряні атаки у 2023 році: скільки всього ворожих «Шахедів» і ракет збили ЗСУ

Літак Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового, а зрештою був підбитий вздовж узбережжя Азовського моря близько 21-ої години 14 січня. Після ураження, літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик «швидкої» та пожежної машини.

Низка російських пабліків стверджує, що літаки над Азовським морем збила їхня ж ППО, яка захищає Кримський міст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus