USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Надбавки до пенсії через втрату годувальника: хто може отримати додаткові виплати

29 Жовтня 2021 13:01
Питання пенсійних виплат завжди турбує українців. Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» чітко окреслено коло осіб, які мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника.

Так, деякі люди, які втратили годувальника, можуть перейти на пенсію померлого родича.

Відповідь на це питання дав незалежний консультант Сергій Коробкін, йдеться на сайті На пенсії.

Чоловік, який отримує 2670 гривень щомісячних виплат, запитує, чи може він після смерті батька з інвалідністю війни перейти на його більшу пенсію. Як повідомляє Коробкін, в законі чітко описано коло осіб, які мають право на пенсію через втрату годувальника.

Зокрема, до таких осіб належать діти померлого годувальника, які не досягли 18 років або старші цього віку, якщо вони стали особами з інвалідністю до досягнення 18 років. У певних випадках це можуть бути дружина померлого або його батьки.

В іншому випадку можливості перейти на пенсію родича немає.

Разом з тим, Коробкін зазначив, що Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» передбачено, що за певних умов члени сім’ї померлого інваліда війни можуть претендувати на надбавку до пенсії.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2021 року в Україні для пенсіонерів віком від 75 до 80 років мінімальний розмір пенсії становить 2500 гривень на місяць. Пенсіонери отримують додаткові виплати у розмірі 400 гривень.

Наступне підвищення пенсії очікується з 1 грудня.

Передбачено, що надбавки матимуть пенсіонери віком від 65 років зі стажем 35 років для чоловіків та 30 років для жінок. Вони отримуватимуть як мінімум 2600 гривень на місяць. Усім іншим категоріям пенсіонерів також буде підвищено рівень мінімальної пенсії на 4,34% (з 1854 до 1934 грн.).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus