USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Надмірне сидіння на 57% підвищує ризик ранньої смерті, – дослідження

20 Березня 2024 06:18
Надмірне сидіння (впродовж більш як 11 годин на день) підвищує ризик ранньої смерті.

Про це свідчать результати дослідження вчених з Каліфорнійського університету (США), яке опублікували в журналі Journal of the American Heart Association, пише Science Alert.

У дослідженні взяли участь 5856 жінок у віці від 63 до 99 років. У рамках експерименту жінки мали протягом семи днів носити монітор активності, який фіксував час їхнього сидіння та рухів.

Після цього дослідники спостерігали за учасницями впродовж десяти років й пов’язали дані їхньої активності з ризиком смерті.

Зазначається, що впродовж 10 років спостережень померло 1733 жінки.

Читати ще: Дві третини бюджету українці витрачають на їжу та обов'язкові платежі: дослідження Deloitte

Вчені з’ясували, що учасниці, які сиділи понад 11 годин на день, мали на 57% вищий ризик ранньої смерті, ніж ті, хто сидів менш ніж 9,5 години на день.

Водночас спільної думки про те, сидіння упродовж скількох годин може вплинути на здоров’я, у вчених немає.

Людям, які мають сидячу роботу, науковці радять між робочими завданнями або під час телефонних розмов періодично вставати й ходити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus