USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Напередодні виборів Facebook розкриє замовників політреклами

7 Березня 2019 20:03
У середині березня Facebook запровадить верифікацію замовників політичної реклами й публічно розмістить базу даних української політагітації.

Про це повідомив керівник корпоративних комунікацій Facebook у Центральній і Східній Європі Ян Щєгєнни, пише громадський рух ЧЕСНО.

«У середині березня ми запустимо інструменти для того, аби зробити політичну рекламу (для України – ред.) на Facebook прозорішою», – повідомив у листі Щєгєнни.

Зокрема, від рекламодавців вимагатимуть оприлюднити, хто саме платить за політичну рекламу.

Дані будуть зберігатися протягом семи років у публічній бібліотеці.

«Там міститиметься інформація про те, як реклама поширювалася, наприклад діапазон витрат, показників, а також демографія про тих, хто бачив рекламу, їхній вік, стать і локацію», – написав Щєгєнни.

Щєгєнни написав, що нещодавно у компанії видалили низку облікових записів і сторінок у Facebook та Instagram, які виникли в Росії й діяли в Україні та залучалися до «неавтентичної поведінки».

Він додав, що Facebook співпрацює в Україні з Центральною виборчою комісією, фактчекерами, дослідниками та громадськими активістами.

Щєгєнни запевнив, що корпорація глобально блокує й видаляє фіктивні облікові записи та обмежує розповсюдження неправдивої інформації.

У ЧЕСНО відзначають, що у соцмережі рекламуються політики всіх рівнів – «Від Петра Порошенка з Юлією Тимошенко до мажоритарників й місцевих політиків», які не пояснюють походження реклами, замовників чи видатків на неї.

«У прес-службі Адміністрації президента взагалі не знають, хто веде й за які гроші рекламує Facebook-сторінку гаранта Конституції. А прес-секретар Порошенка на запитання про це відмовчується вже кілька місяців поспіль», – стверджують в громадському русі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus