USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нардепка з Волині пропонує залучати держкошти для реставрації культурних пам'яток, що перебувають у комунальній власності

26 Травня 2021 07:40
Народна депутатка Ірина Констанкевич разом з колегами зареєструвала законопроєкт № 5551 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо спрямування частини коштів програми «Велике будівництво» на ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятках культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності».

Про це йдеться на сторінці нардепки у фейсбуці.

«Про що мова?! До прикладу, в нас на окрузі є унікальна пам’ятка палац Радзивілів в Олиці. І цей об’єкт на балансі області і власність області. Наразі державні кошти на такі об’єкти залучити неможливо. А область чи територіальна громада не спроможні осилити багатомільйонну реставрацію. В умовах децентралізації важливо підтримувати культуру, пам’ятки минулого. Наш законопроєкт створить умови, аби держава могла фінансувати реставрацію та ремонти пам‘яток культури, що перебувають у комунальній власності», – прокоментувала Ірина Констанкевич.

Читати ще: Чому замку Радзивіллів немає в переліку «Великої реставрації»

Законопроєктом пропонується передбачити у Держбюджеті на 2021 рік Міністерству культури та інформаційної політики України нову бюджетну програму «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт стосовно пам’яток культурної спадщини національного значення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дед Показати IP 26 Травня 2021 08:09
Менять даты на мемориале?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus