USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Народ України заслужив членство в ЄС, – Володимир Зеленський

26 Лютого 2022 13:33
Президент Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до українців. Він наголосив, що наші військові вистояли та успішно відбивають атаку ворога.

«Бої тривають у багатьох містах та районах нашої держави, але ми знаємо, що ми захищаємо країну, землю, майбутнє дітей. Київ та ключові міста навколо столиці контролює саме наша армія. Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави й поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум. Вони не отримали жодної переваги над нами», – сказав Володимир Зеленський.

Він розповів, що на вулицях та в небі Києва, у Василькові, у Вишгороді, в навколишніх полях тривала справжня битва за Київ. Вороги застосували усе: ракети, винищувачі, безпілотники, артилерію, бронетехніку, диверсантів і десант. Окупанти б'ють по житлових кварталах, зокрема з реактивної артилерії, намагаються зруйнувати енергетичні об'єкти. У них – дуже підла тактика.

«Зруйновані ракетами та артилерією житлові будинки – це остаточний аргумент для світу, щоб разом із нами зупинити окупаційне нашестя. Кажу зараз це максимально відверто: народ України вже заслужив і має право отримати членство у Європейському Союзі. Це й буде ключовим свідченням підтримки нашої країни.

Настав вирішальний момент раз і назавжди закрити багаторічну дискусію та прийняти рішення про членство України в ЄС. Обговорив це сьогодні з Шарлем Мішелем, Урсулою фон дер Ляєн, Еммануелем Макроном.

Антивоєнна коаліція діє – в Україну йде оборонна зброя та обладнання. Вже маємо майже повну підтримку країн Європейського Союзу щодо відключення Росії від SWIFT. Сподіваюся, що Німеччині та Угорщині вистачить мужності підтримати це рішення.

Нам вистачає мужності боронити свою Батьківщину, Європу. В кожному місті окупанти отримують жорстку відсіч. Умань, Одеса, Херсон, Миколаїв, Харків, Донбас, Суми, Чернігів, Київ – усюди, де ворог вбиває наших людей, Збройні сили України роблять усе, щоб зупинити і знищити окупантів. Львів та інші міста Західної та Центральної України, які піддаються атакам з повітря, тримаються стійко», – сказав президент.Зеленський зазначив, що кожен українець повинен пам’ятати: якщо може зупиняти і знищувати окупантів, то має робити це, а всі, хто може повернутися в Україну, повинен повернутися. «Потім у нас буде дуже багато роботи, щоб відбудувати Україну», – акцентував президент.

Він закликав усіх українців, які зараз перебувають за кордоном, а також усіх друзів України виходити на акції протесту або приїжджати, аби стати на захист країни.

Насамкінець він звернувся до жителів Росії і подякував їм за акції на підтримку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus