USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Народне віче у Києві. ФОТОРЕПОРТАЖ ВІД ВН

16 Грудня 2013 22:00
Сотні тисяч мітингувальників з усіх областей України, безліч прапорів, цитати з Шевченка англійською зі сцени – так виглядав Майдан Незалежності у Києві під час Народного віча.

Третє Народне віче відбулося 15 грудня на Майдані Незалежності у Києві.

Задовго до початку заходу нескінченний потік людей тягнувся Хрещатиком та іншими прилеглими вулицями до Майдану Незалежності. Мітингувальники несли державні прапори України з назвами своїх міст, селищ та сіл, прапори опозиційних політичних сил та скандували гасла «Слава Україні, героям слава», «Україна – понад усе» тощо. Практично усі мітингувальники разом із гуртом «Піккардійська терція» виконали державний гімн України.

«Україна повертається до свого європейського дому після 300 років геноцидів та знущань, розбрату та протистоянь, нав’язаних нам з Москви, українці стали єдиним європейським народом. Учора ми досягли великої перемоги – влада хотіла розділити Україну на два Майдани, показати, що ми різні. Їм це не вдалося, подивіться – там немає нікого, але цей Майдан об’єднав усю Україну. Вся Україна тут, єдина, як ніколи», - звернувся до учасників віча Юрій Луценко.

Мітингувальникам повідомили, що відбувається антиколоніальна та антикримінальна революція, яка доводить, що українці – єдиний європейський народ.

Окрім лідерів опозиції зі сцени до євромайданівців зверталися представники сенату США – республіканець Джон Маккейн та демократ Крістофер Мерфі, які приїхали у Київ, щоб засвідчити свою підтримку українському народу.

Крістофер Мерфі засвідчив, що американські громадяни та сенат США підтримують українців.

«Є моменти в історії, коли нація постає перед вибором між минулим та майбутнім. Майбутнє України – в об’єднаній Європі, і Сполучені Штати підтримують цей вибір», - зазначив сенатор.

Він наголосив, що шлях до змін лежить через мирний протест. З його слів, американці вітають те, що незважаючи на насильство, яке здійснювалося на Майдані, мітингувальники стоять за мирні зміни.

Джон Маккейн як учасник бойових дій подякував українським воїнам-афганцям за їхню службу під час війни та під час миру на Майдані. Молодих українських міліціонерів він закликав слідувати своєму обов’язку – захищати громадян України. Джон Маккейн закликав українців наслідувати слова великого співвітчизника Тараса Шевченка «свою Україну любіть. Любіть її… во врем'я люте. В останню тяжкую минуту за неї Господа моліть».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ківерці Показати IP 16 Грудня 2013 23:12
Класні фото. І прапор з Ківерців десь надибав журналіст. Молоток!
Володимир Показати IP 17 Грудня 2013 01:47
Генпрокурор мусить виручати А.Клюєва, бо сірий кардинал видасть Януковича про зачистку Євромайдану "Беркутом"
НКВС Показати IP 17 Грудня 2013 10:24
Треба розганяти тих покидьків, які так гучно волайть та не дають спати вночі людям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus